SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Türkü Festivali Ağustos'ta

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:20:34
Türkü Festivali Ağustos'ta
A- A+ PAYLAŞ

Arguvan’da bu yıl 11.’si gerçekleştirilecek olan Türkü Festivali’nin tarihi açıklandı. Arguvan Belediyesi, Arguvan Vakfı, Arguvan ve Arguvan Köy Derneklerinin organizasyonuyla yapılacak olan Türkü Festivali 2-3 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek. 

Türkü Festivali’ne ilişkin Anatolia Otel’de Arguvan Vakfı tarafından basın toplantısı düzenlendi. 

Arguvan Belediye Başkan Vekili Aliekber Aslantürk, Arguvan Vakfı Başkanı Mehmet Kızıldaş, CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ve CHP İl Başkanı Enver Kiraz’ın da katıldığı basın toplantısında konuşan Vakıf Başkanı Mehmet Kızıldaş, Arguvan kültürünün en önemli yansıması olan türküleri yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarmak için başlattıkları Uluslararası Arguvan Türkü Festivali’nin bu yıl 11.’sini gerçekleştireceklerini söyledi.

“Dolu dolu bir festival olacak”

“Müzik hangi dilden olursa olsun evrenseldir” diye Kızıldaş “Festivalde bir yandan Arguvan Türkülerini ve kültürünü icra ederek herkese tanıtırken, diğer taraftan başka yörelerin ve dünya halklarının müziğini ve kültürünü Arguvanlılara ve dostlarına tanıtıyoruz” dedi.

Festivalin önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da paneller, köy tanıtım gezileri, sergiler, tiyatrolar, yerel ozanlar ve halk müziğinin ünlü isimlerinin konserleriyle dolu dolu geçeceğini belirten Kızıldaş “Tüm Arguvanlıları, Arguvan dostlarını ve tüm türkü severleri şimdiden tatillerini Ağustos ayı başlarına ayarlayıp Uluslararası Arguvan Türkü Festivali’nde buluşmaya, bu coşku ve heyecanı birlikte paylaşmaya davet ediyorum” dedi. 

Arguvan Vakfı Başkanı Mehmet Kızıldaş, bir soru üzerine geçtiğimiz yıl Vakfa bina almak için Türkü Festivalini yapmadıklarını söyleyerek, “Arguvan Vakfı, İstanbul’daki sivil toplum kuruluşları arasında önemli ve üst seviyede bir yeri var. Ancak biz İstanbul’da kiradaydık. Vakıf olarak bugüne kadar binlerce öğrenciye burs verdik ve hala burs vermeye devam ediyoruz. Arguvan Türküleri Ses Yarışması’nı organize ediyoruz. Türkü Festivali’ni organize ediyoruz. Bütün bu faaliyetlerin hepsinin maliyetinin altında kalkmamız mümkün değildi. O yüzden geçen yıl ara verdik ve bu yıl kaldığımız yerden devam ediyoruz” diye konuştu.

Ağbaba: Türkü Festivalini herkesin sahiplenmesi gerekiyor

Basın toplantısına katılan CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ise, Türkü Festivali’nin artık uluslararası bir kimlik kazandığını belirterek, “Bir kere Arguvanlıların da şunu bilmesini istiyorum ki, bu festivale sadece Arguvanlıların festivali değildir. Bu festival Türkiye’nin, türkü severlerin, barış, kardeşlik duygusu besleyen herkesin festivalidir. Dolayısıyla herkesin bu festivali sahiplenmesi gerekiyor. Ben şimdiden bu festivalin organizasyonunda emeği geçen herkesi, katılacak olan sanatçılarımızı kutluyorum ve başarılı geçmesini temenni ediyordum” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız