SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Türkü Şöleni

A- A+ PAYLAŞ

7. Geleneksel Arguvan Türkü Festivalinin ilk gününde birbirinden ünlü sanatçılar, festival alanını dolduran binlerce vatandaşa türkü ziyafeti sundu.

Sunuculuğunu Sebahat Aslan'ın yaptığı türkü festivalinde, Sabahat Akkiraz, Erdal Erzincan, Hasan Durak, Fransuas ve Mahmut Demir'in yanı sıra 15 sanatçı sahne aldı. Festivalinin ilk gününe, Vali Ulvi Saran, CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Cemil Çelik, Vali Yardımcısı Orhan Çiftçi, İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata, Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, Tıp Fakültesi dekanı Prof.Dr. Ramazan Özdemir, Arguvan Belediye Başkanı Hüseyin Taştan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Derviş Özbay, CHP Parti Meclisi Üyesi Yusuf Kenan Doğan, eski milletvekili Muharrem Kılıç, Tıp Fakültesi eski dekanı Prof.Dr. Sezai Yılmaz'ın yanı sıra kamu kurum ve kuruluş müdürleri, askeri erkan, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Arguvan Belediye Başkanı Hüseyin Taştan, Arguvan denildiğinde akla ilk gelenin Arguvan türküleri olduğunu söyledi. Taştan, Arguvan türkülerinin bazen doğayı, bazen sevdayı, bazen aşkı, bazen yoksulluğu, bazen de dışlanmışlığı anlattığını söyleyerek, "Arguvan'da hangi eve girerseniz girin Atatürk, Hz. Ali, Hacı Bektaşı Veli portrelerine ve bağlamaya rastlamanız mümkündür" şeklinde konuştu.

Malatya Valisi Ulvi Saran ise, Arguvanlılar ile türkü festivalinde beraber olmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Türkülerimiz, Anadolu'nun düşünce ve duygu dünyasını, kültür ve sanat zenginliğini yansıtmaktadır. Anadolu'nun Türküleri'nde gönlümüzün zenginliği ve toprağımızın bereketi ortaya konmaktadır. Fakat Arguvan türkülerinin farklı bir anlamı vardır. Binlerce Arguvanlının bu alanı doldurması Arguvan türkülerinin Anadolu'da bir yıldız gibi parladığını gösteriyor. Sözün gücü sazın gücüyle birleşiyor ve ortaya Arguvan türküleri çıkıyor" dedi.

Validen sonra konuşma için çağrılan CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, "Devletten sonra konuşmak olmaz. Sayın Valimden özür diliyorum" dedi ve çok kısa konuşarak, Arguvan Türkü Festivaline katılan herkese teşekkürlerini sunarak, "Tüm Arguvanlılar adına biz Türkiye'yi ve bu ülkeyi çok seviyoruz" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Türkü Festivaline geçildi. Birbirinden ünlü sanatçıların sahne aldığı gecede yerel sanatçılarda türkü severlerle buluştu. Gecede en büyük ilgiyiyse Sabahat Akkiraz ve Erdal Erzincan ikilisiyle Hasan Durak gördü. Gecede ayrıca Fransız asıllı Fransuas Demir'de söylediği türkülerle alanı dolduran binlerce vatandaşa türkü ziyafeti verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız