SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Türkü Ziyafeti

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Arguvan ilçesinde düzenlenen 6. Geleneksel Arguvan Türkü Festivali sona erdi.

İlk günü etkinlikleri Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal tarafından da izlenen festivalin ikinci günü, semah gösterileriyle başladı. Organizasyon; Mercan Erzincan, Tolga Sağ, Muharrem Temiz, Zafer Gündoğdu, Erdal Erzincan'ın verdiği konserle devam etti. Arguvan halkının yanı sıra il dışından gelen binlerce misafir de festivali coşkuyla izledi.

Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızılay, festivalin kapanış konuşmasında Türkü Festivali'nde emeği geçen herkese teşekkür ederek, "Bir sonraki Türkü Festivali'nde ah çekenlere yoldaş olmayan, Ali'nin gardaş, Bozatlı Kızı'nın yoldaş olduğu bir Arguvan görmek dileğiyle bu yıl festivalimiz sona eriyor. Arguvan'dan her yıl olduğu gibi bundan sonra da sevgi, barış ve dostluk güvercinlerimizi bütün dünyaya uçurmak temennisiyle herkese, hepinize saygılar sunarım" dedi.

Belediye Başkanı Mehmet Kızılay'ın konuşması esnasında yakılan konfetilerin ateşi rüzgarın da etkisiyle kürsüye sıçrayınca Kızılay kürsüden bir süre uzaklaşmak zorunda kaldı. Konfeti ateşinin sönmesini bekleyen Kızılay, daha sonra konuşmasına devam etti.

Türkü festivalinin finalini ise her yıl festivalin düzenlenmesini sağlayan Muharrem Temiz, ünlü sanatçılar Tolga Sağ ve Erdal Erzincan yaptı. Festivali izlemeye gelenleri türkü seline boğan üçlüye daha sonra Belediye Başkanı Mehmet Kızılay birer plaket takdim etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız