SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Türkülerde Serçeşme: Arguvan

A- A+ PAYLAŞ

TÜRKÜLERİN SERÇEŞMESİ : ARGUVAN

Kanber YILDIRIM Yazdı
(Arguvan ve Köyleri Eğitim Kültür Vakfı ve Arguvan ve Köyleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Eski Başkanı)

Arguvan ve Köyleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin kuruluşundan sonraki toplantılarda, Arguvanlılar adına yapılacak etkinlikler ve çalışmaların seyri tartışıldı. Belli ilkeler, anlayışlar tespit edildi.

Bu ilke ve anlayışların başında Arguvan kimliği ve Arguvan kültüründen asla taviz verilmeden, çağdaş kimlik ve kültürle kaynaştırıp yeni yetişen kuşaklara aktarılması anlayışı benimsendi.

Yapılacak etkinliklerin her yıl aynen tekrarlanması kısırdöngü yaratacağından, aynı duygu ve heyecanı vermeyeceğinden, bu etkinliklere her yıl yeni heyecanların, yeni coşkuların katılacağı yeni etkinliklerin eklenmesi kararlaştırıldı.

Derneğin kapatılıp Vakfa dönüştürülmesi, bu etkinliklerin vakıf öncülüğünde yürütülmesi de faklı misyonların yüklenildiğinin bir örneği oldu. Sonra, kültür şölenleri, türkü yarışmaları, tiyatro kursları, kültür evi projeleri birbirini izledi. 3 yıldır yapılan 'Türkü Festivali' de final etkinliklerimizden.

Arguvan ve Köyleri Eğitim Kültür Vakfımıza duyulan ilgi ve sevgi vakfın bu sürekli yeni heyecan ve coşku yaratan, yeni misyonlar oluşturan anlayışındandır. Vakıf öncülüğünde yapılan bu etkinlikler köy derneklerini de yeni coşku ve heyecanlara sürüklediğinden monotonluktan kurtarmaktadır. Türkü festivali ile Arguvan Belediyesi de bu anlayışa çekilmek, Arguvan kimliğine ve kültürüne sahip çıkmak noktasında duyarlılığa zorlanıyor. Belediye ile birlikte bu etkinliği yaşayan Arguvanlılar da kimlikleri ve kültürleri için duyarlı kılınıyor. Farkında olarak veya olmayarak üstlendikleri sorumluluk ve misyonu yerine getirmek için iç hesaplaşmalara gidiyorlar.

Kendi kimlik ve kültürünün sergilendiği Arguvan Türkü Festivali, Arguvanlılar kadar Arguvanlı olmayan, halk müziğine, Arguvan kimlik ve kültürüne dost insanların da gündemine girerek, konu hakkında görüş, düşünce alışverişlerini yoğunlaştırıyor. Dolayısı ile Arguvanı, Arguvan ve Türkiye kamuoyuna hatta dünyaya tanıtan, taşıyan bu insanlarla Arguvan kültür elçilerine sahip olmuş oluyor. Ne kadar olumlu izlenimlerle ayrılırlarsa, bir sonraki etkinliğimiz de o kadar etkili oluyor. Arguvan adı geçtiği zaman herkes daha olumlu, daha sevecen, daha dostça yaklaşır oluyor. Bizi bizlerden yani Arguvanlılardan dinlemek yerine bu kültür elçilerimizden dinleyen herkes daha olumlu etkileniyor.

Bu etkinliklerimizde kültür elçilerimizin sayısını artıralım. Kültür elçilerimize bir ülkenin turistlere gösterdiği özenden daha fazla özen gösterelim. Çünkü onlar turist değil, bizlerin dostu ve bizi anlatan, tanıtan elçilerimiz.

Başta sanatçı dostlarımız olmak üzere, görevinden dolayı Arguvan'da bulunan devlet memurlarımız ve etkinliklerimizde Arguvan'ı ve Arguvanlılar'ı tanıyan dostlarımızdır kültür elçilerimiz...

Onları saygı ve sevgi ile selamlıyoruz.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız