SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Türkülerle Tek Yürek

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:23:11
Türkülerle Tek Yürek
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi tarafından geleneksel hale getirilen Arguvan Türkü Günleri’nin 4.’sü  coşkulu bir konserle gerçekleştirildi.

Kalabalık bir müziksever topluluğunun izlediği konserde Arguvanlı ünlü sanatçı Erhan Yılmaz ‘Malatya’da türküleri hep birlikte söylemenin keyfini yaşıyorum. Gittiğim her konserde dünyanın en büyük korosunun Malatya’da olduğunu söylüyorum. Çünkü, türküleri burada birlikte ve tek yürek olarak söylüyoruz’ dedi. 
 
İnönü Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki konserde Malatyalı sanatçılar Cemal Öztaş, Erhan Yılmaz, İrfan Yılmaz ile GS ve Tasarım Fakültesi Müzik Bölümü öğretim görevlileri ve öğrencileri Arguvan yöresine ait çok sayıda türkü ve deyiş seslendirdi. 
 
Konseri CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Süheyla Ünal, Prof. Dr. İlhan İçen, Prof. Dr. İsmail Özdemir, Karaciğer nakli Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Sezai Yılmaz, GS ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Sağer, öğretim üyeleri, öğrenciler ve kalabalık bir müziksever topluluğu izledi. 
 
Arguvan Türkü Günleri konserinin ilk bölümü İnönü Üniversitesi GS ve Tasarım Fakültesi Müzik Bölümü öğretim görevlileri Bekir Tanyeri, Mesut Ercan, sanatçı İrfan Yılmaz ve müzik bölümü öğrencileri Nurcan Selçuk, Abdullah Kulcu, Fulya Kulcu Önal'ın oluşturduğu grubun seslendirdiği türkülerle gerçekleştirildi. Ağırlıklı olarak Arguvan türkülerinin okunduğu bu bölümde Türkiye’nin değişik yörelerine ait bazı türküler de seslendirildi. 
 
Cemal Öztaş Konserine Yoğun Alkış 
 
İnönü Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’ni dolduran yüzlerce müziksever ve türkü dostunun sanatçılara eşlik ettiği bu bölümden sonra Arguvanlı Türk Halk Müziği Sanatçısı Cemal Öztaş solo konser verdi. Özgün Arguvan ağzı üslubu ile Arguvan Türküleri’ni seslendiren Öztaş’ın konseri büyük ilgi gördü, türküleri yoğun alkış aldı. 
 
Erhan Yılmaz: Dünyanın En Büyük Korosu Malatya’da
 
Cemal Öztaş’ın solo konserinden sonra kısa bir ara verilen Arguvan Türkü Gecesi’nin son bölümünde Arguvanlı bir başka sanatçı Erhan Yılmaz sahne aldı. Erhan Yılmaz, Arguvan türküleri seslendirmek için Malatya’da ve türkü dostlarıyla birlikte olmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi. ‘Daha önce 2 defa konser için geldim Malatya’ya. Bir daha beni çağırmazlar diye düşünürken 3. defa beni böyle seçkin bir topluluğun karşısında Arguvan türküleri söylemek için davet etmelerinden sonra, dedim ki kendi kendime demek ki beğenmişler daha önceki konserlerimi. Bundan çok büyük mutluluk duyuyorum’ şeklinde konuşan Erhan Yılmaz ‘Gittiğim her yerde Malatya’daki konserlerimde halkla birlikte türkü söylemenin keyfini anlatıyorum. Dünyanın en büyük korosu Malatya’da diyorum her yerde. Çünkü türkülerimizi hep birlikte söylüyoruz ve hep birlikte yaşıyoruz o türkülerin çağrıştırdığı duyguları’ dedi. 
 
Üniversite ortamında Arguvan türkülerinin söylenmesinin, kendi kültürümüze ait değerlerin akademik bir camiaya ve ortama taşınmasının önemine vurgu yapan Erhan Yılmaz ‘Konserde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Sayın rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik’e, GS ve Tasarım Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Turan Sağer’e, öğrencilerimize, müzik bölümü öğretim üyelerine ve bizi dinlemek üzere gecesini türkülere ayıran tüm türkü dostlarına şükranlarımı sunuyorum’ diye konuştu. 
 
Erhan Yılmaz daha sonra, ağırlıklı olarak Arguvan yöresine ait türküler seslendirdi. 
 
Gecenin sonunda CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, İnönü Üniversitesi Prof. Dr. Cemil Çelik konserde yer alan sanatçılara plaket ve çiçek sunarak güzel bir gece yaşattıkları için teşekkürlerini sundular. Malatya Müzisyen Eğitimciler Derneği (MESD) başkanı Mehmet Balkış da sanatçılara çiçek verdi.
 
Haber-Fotorğraf: Niyazi DOĞAN – Güler HAZAR

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız