SON DAKİKA
SON DEPREMLER

TÜRKVET Kayıt Sistemi Tanıtıldı

0
Güncellendi - 2016-08-13 02:32:15
TÜRKVET Kayıt Sistemi Tanıtıldı
A- A+ PAYLAŞ

Yeni uygulamaya alınan TÜRKVET (Veteriner Bilgi Sistemi) sisteminin tanıtılması, uygulamada yaşanan aksaklıkların tartışılması ve giderilmesi amacıyla toplantı düzenlendi.

Toplantıya Malatya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi, Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Zeki Sadak, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı TÜRKVET Sistem Sorumlusu Veteriner Hekim Ahmet Ercan, Süt Üreticileri Birliği Başkanı Aziz Kurtoğlu, Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Taneli, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ergül Günaydın, Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürlüğü personeli ile 13 ilçedeki TÜRKVET kullanıcıları katıldı. TÜRKVET Hayvan Kayıt Sistemi 10.06.2016 tarihinde devre dışı bırakılarak Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım Bilgi Sistemi’ne (TBS) aktarılmış ve 30.06.2016 tarihi itibarıyla TBS üzerinden hizmet vermeye başlamıştır. TARBİS'e aktarıldıktan sonra hayvan kayıt sistemi ile ilgili işlemler TÜRKVET sistemi üzerinden, hastalık takibi ve aşılama kayıtları ise VETBİS sistemi üzerinden yürütülmektedir.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Malatya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi, yeni uygulamaya konulan TÜRKVET sisteminin eskisine nazaran daha verimli olacağını, yaşanan sıkıntıların en kısa zamanda tamamen sonlandırılacağına inandığını, yeni sistemin Türkiye ve Malatya hayvancılığına hayırlı olması temennilerinde bulundu. Toplantıda ayrıca hayvan sağlığı çalışmalarını değerlendiren Selvi, "Hayvan sağlığı açısından başarılı ve iyi bir yıl geçirdik. Bu başarının ilk nedeni yapılan aşılama çalışmalarıdır. Bundan sonraki dönemde özellikle desteklemelerin de temel şartı haline gelen aşılama çalışmalarına önem verilmesi gerekmektedir" diye konuştu. Hayvan küpeleme ve güncelleme çalışmaları ile hayvancılık desteklemelerine de değinen Selvi, bu sene büyükbaş desteklemelerinin büyük bir kısmının buzağı desteklemesi üzerinde toplandığını, bu nedenle buzağıların küpelenerek kayıt altına alınması ile programlı aşılama çalışmalarının tamamlanmasının büyük önem kazandığını belirtti.

Toplantının öğleden önceki oturumu Bakanlık TÜRKVET Sistem Sorumlusu Veteriner Hekim Ahmet Ercan'ın sunumu ve kullanıcılardan gelen soruların cevaplandırılması ile tamamlandı. Öğleden sonraki oturumda ise TÜRKVET sistemi ile ilgili genel değerlendirme ve soruların cevaplanması ile devam edildi. Son bölümde Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Zeki Sadak'ın değerlendirme konuşması ile toplantı sona erdi.

iha

türkvet

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız