SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Türlü Badireler Atlatmış Milletiz'

A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 86. yıldönümü kutlamaları, Malatya'da Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulmasıyla başladı.

Atatürk Anıtı'nda düzenlenen çelenk sunma törenine, Vali Ulvu Saran, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, 2. Ordu Kurmay Başkanı Tümgeneral Hasan Fahmi Canan, askeri ve mülki erkan, mesleki ve sivil toplum kuruluşu ile bazı siyasi parti temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Vali Saran, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, 2. Ordu Kurmay Başkanı Tümgeneral Hasan Fahmi Canan, mülki erkan, mesleki ve sivil toplum kuruluşu ile bazı siyasi parti temsilcileri Atatürk Anıtı'na çelenk koydu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra, Vali Ulvi Saran Anıt Şeref Defteri'ni imzaladı ve buraya yazılanları okudu.

Vali Ulvi Saran, "Yüz yıllar boyu türlü badireler atlatmış ve tarihi şanla, şerefle yazılmış olan Türk Milleti, ezelden ebede giden zaman çizgisi içinde hür ve bağımsız olmanın ödev ve sorumluluklarını hiçbir zaman unutmayacaktır" dedi.

BAYRAM PROGRAMI..
Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Malatya'daki diğer kutlamaların programı şöyle:

-29 EKİM 2009 PERŞEMBE GÜNÜ TEBRİKLERİN KABULÜ
Malatya Valisi Doç.Dr. Ulvi SARAN, 2. Ordu Kur. Bşk.Tümg. Hasan Fehmi CANAN ve Belediye Başkanı Ahmet ÇAKIR ile birlikte tebrikleri kabul edeceklerdir.
Yer : Valilik Makamı
Saat: 09:30
Sorumlu Birim: Malatya Valiliği Özel Kalem Müdürlüğü

KUTLAMA TÖRENİ
Halkın Bayramının Kutlanması ve Resmi Geçit Töreni Yer : İnönü Meydanı
Saat: 10:00
Sorumlu Birim: Malatya Valiliği iı Milli Eğitim Müdürlüğü

Cumhuriyetimizin 86. Yıldönümü kutlamaları münasebetiyle 29 ekim perşembe günü saat:13.00'de Karadeniz Teknik Üniversitesi Kolbastı Ekibi tarafından İnönü Kapalı Çarşısı üzerinde bir gösteri yapacaktır.

2. ORDU BÖLGE BANDO KOMUTANLlĞI GÖSTERİSİ
Yer : Kernek Meydanı
Saat: 14:00
Sorumlu Birim: Garnizon Komutanlığı

BELEDİYE MEHTERAN GÖSTERİSİ
Yer : Hürriyet Parkı
Saat: 15:00 .
Sorumlu Birim: Malatya Belediye Başkanlığı HALK KONSERİ
Yer : Atatürk Kapalı Spor Salonu Saat: 19:00
Sorumlu Birim: Gençlik ve Spor iı Müdürlüğü ile il Yazı işleri Müdürlüğü

CUMHURİYET KONSERİ..
29 Ekim akşamı Atatürk Spor Salonu'nda da "ücretsiz" bir konser gerçekleştirilecek.

Konserle ilgili olarak Valilikten, "29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Şöleni Malatya’da, büyük coşkuyla kutlanacaktır.

29 Ekim Perşembe günü saat:19.00’da Atatürk Kapalı Spor Salonunda Şölene Sanatçılar Rafet El Roman , Hazal ve KTÜ Kolbastı Ekibi katılacaktır.

86. Yılını Kutladığımız Cumhuriyetimizin bu Şölenine Tüm Halkımız Davetlidir.

NOT: Belediye konser sonrasında çeşitli semtlere otobüs seferi düzenleyecektir." açıklaması yapıldı.

MESAJLAR..
AKP Milletvekili Fuat Ölmeztoprak, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla şu açıklamayı yaptı:

"Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’da yaktığı Kurtuluş ve İstiklal ateşiyle başlayan mücadele,Cumhuriyetin ilanı ile nihai hedefine ulaşmış,böylece Türk Milletinin ve devletimizin varlığı ebedileşmiştir.Kurtuluş savaşı,Milletimizin varolma mücadelesi,Cumhuriyet ise yeniden dirilişin sembolüdür.Türk toplumu Cumhuriyet’le çağdaş bir millet haline gelmiş devletinin yegane ve gerçek sahibi olmuştur.Cumhuriyet Türk insanını karanlıktan aydınlığa çıkarmıştır.Türkiye Cumhuriyeti bugün çağdaş, demokratik ve laik bir dünya devletinin adıdır.

Bir milli devlet olarak kurulan Türkiye Cumhuriyeti aynı zamanda her alanda büyük bir değişim ve atılımın somut ifadesidir.Mustafa Kemal Atatürk ’Cumhuriyet yeni ve sağlam esaslarıyla Türk Milleti’ni emin ve sağlam bir gelecek yoluna koyduğu kadar,asıl fikirlerde ve ruhlarda yarattığı güvenlik itibarıyla, büsbütün yeni bir hayatın müjdecisi olmuştur’ sözleriyle toplumsal ve kültürel alanda bir yenilenme ve çağdaşlaşma döneminin başladığını müjdelemiştir.Cumhuriyetimizi,tüm değerleriyle sonsuza değin yaşatmak hepimizin vazgeçilmez ortak sorumluluğudur.

Bu büyük günde,Cumhuriyetimizin kurucusu büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere,O'nun kahraman silah arkadaşlarını,aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi milletçe sonsuz minnet,şükran ve rahmetle anarken bu coşku içerisinde tüm Malatya’lı hemşehrilerimin Cumhuriyet bayramını kutluyorum."

AKP Milletvekili Öznur Çalık'ın mesajı da şöyle:

"Cumhuriyetimizin kuruluşunun 86. yıldönümünü idrak etmenin gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının üstün gayret ve fedakârlıklarla kurdukları Cumhuriyetimiz her geçen yıl gelişmekte ve güçlenmektedir.

Geçtiğimiz 86 yılda halkımız birlik ve bütünlüğünü daima korumuştur. Toplumumuzun bu güçlü yapısını bozarak halkımızı kutuplaştırmaya, ayrıştırmaya ve gruplaştırmaya gayret edenlerin bu emelleri, tek vücut, tek nefes, tek ses olan Milletimizin çelik iradesi karşısında bertaraf olmuştur. Batısıyla, doğusuyla, kuzeyiyle, güneyiyle, tüm etnik unsurlarıyla provokasyonlara ve tehditlere karşı sergilenen bu kararlılık ve irade, bundan sonra da ilelebet bu tehditlerin karşısında dimdik ayaktadır.

86 yıldır süren, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olarak, dünyanın gelişmiş devletleri arasında yer alabilme mücadelemizi aralıksız sürdürdük, sürdüreceğiz. Gelecek nesillerin eğitimli, kabiliyetli, milli ve manevi değerlerine sahip çıkan bireyler olarak yetişmesi hepimizin en büyük hedefi ve arzusudur.

Bu duygu ve düşüncelerle vatanı uğruna canlarını feda eden tüm şehitlerimizi bir kez daha minnetle ve şükranla anıyor, tüm Malatyalı hemşehrilerimin ve Milletimizin Cumhuriyet Bayramını en içten dileklerimle kutluyor, selam ve saygılarımı sunuyorum."

Belediye Başkanı Ahmet Çakır da, mesajında "Cumhuriyetimizin 86’ncı yıldönümünü kutlamanın haklı gurur, coşku ve sevincini millet olarak hep birlikte yaşıyoruz.

Tarih boyunca sahip olduğu inanç ve güç sayesinde hep özgür olarak yaşayan milletimiz, en zor zamanlarda dahi kaybetmediği birliktelikten yeni zaferler elde etmeyi başarmıştır.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kazanılan Kurtuluş Savaşı ve akabinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti Devleti de bu inanç, güç ve birlikteliğin dünya tarihine geçen en güzel örneklerinden biridir.

Başta hemşerilerim olmak üzere milletimizin Cumhuriyet Bayramını kutlar, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve kanlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi, rahmet, minnet ve şükranla anıyorum."dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız