SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Turnuvanın Tek Kadın Hakemi

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:46:30
Turnuvanın Tek Kadın Hakemi
A- A+ PAYLAŞ

2. Uluslararası Altın Kayısı Satranç Turnuvası'nın tek bayan hakemi Zübeyde Öztürk, büyük bir organizasyonda tek bayan hakem olarak görev yaptığı için mutlu olduğunu söyledi. 

Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin destekleriyle, Türkiye Satranç Federasyonu tarafından düzenlenen 2. Altın Kayısı Satranç Turnuvası, Atatürk Spor Salonu'nda devam ediyor. Turnuvada görev yapan tek bayan hakem olan Jeoloji Yüksek Mühendisi Zübeyde Öztürk, 2 yıldır satranç hakemliği yaptığını belirterek, 2. Altın Kayısı Satranç Turnuvası'nda görev almanın mutluluğunu yaşadığını ifade etti.

"TÜM BAYANLARA HAKEMLİK MESLEĞİNİ TAVSİYE EDİYORUM"

Öztürk, bayanların sporun her kategorisinde olması gerektiğine vurgu yaparak, "Turnuvada bulunan tek hakem olarak tüm bayanlara bunu öneriyorum. Bayanlar sadece ev içinde değil dışarıda da aktif olmalıdır. Özellikle böyle turnuvalarda kendilerini gösterirlerse çok güzel olur. Çok zor bir iş değil. İyi bir eğitim aldıktan sonra, yapamayacağımız bir şey yoktur. Tüm bayanlara hakemlik mesleğini tavsiye ediyorum. Bu turnuvada bir ilkim. Umarım bundan sonra daha fazla bayan arkadaşımız, benimle birlikte yer alır" dedi.

"TURNUVADAKİ TEK BAYAN HAKEMİM"

2. Uluslararası Altın Kayısı Satranç Turnuvası'nın büyük bir organizasyon olduğunu kaydeden Öztürk, "Malatya için 2. Uluslararası Altın Kayısı Satranç Turnuvası çok güzel bir organizasyon. Turnuvamız güzel müsabakalara sahne oluyor. Turnuvadaki tek bayan hakemim. Organizasyon büyük. Yurt içinde ve dışında çok sayıda sporcuyu ağırlıyoruz. Bizim çocuklarımızda büyük oyuncular ile oynama şansı buluyor. Federasyon başkanımız açılışa teşrif etti. Bu anlamda Malatya için iyi bir etkinlik oldu. Bu turnuvada görev yaptığım için ayrıca mutluyum" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız