SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Turu Geçmek Kesinlikle Mucize Değil"

0
Güncellendi - 2019-08-15 02:15:52
A- A+ PAYLAŞ

Yeni Malatyaspor’un teknik direktörü Sergen Yalçın, iyi ve sağlam bir oyunla maçı kazanıp, turu geçmek istediklerini söyledi.

UEFA Avrupa Ligi 3.ön eleme turunda Sırbistan ekibi Partizan ile rövanş karşılaşmasında karşı karşıya gelecek olan Yeni Malatyaspor’da, teknik direktör Sergen Yalçın, karşılaşma öncesi Çarşamba akşamı takımın orta saha oyuncusu Guilherme ile birlikte Yeni Malatya Stadyumu’nda basın toplantısı düzenledi.

Partizan karşısında oynadıkları ilk maçın istedikleri gibi geçmediğini, oyunsal anlamda zafiyetler gösterdiklerini ifade eden Yalçın, “Skor telafi edilemeyecek bir skor değil, skorla ilgili bir telaşımız yok. Son oynadığımız müsabakada oyun anlamında ciddi sıkıntılarımız ve korkularımız vardı. Bundan önce oynadığımız turda da aynı sorunları yaşamıştık. Bir haftalık süreçte bu sorunları minimuma indirme konusunda oyuncularla bireysel, teorik ve oyunsal çalışmalar yaptık" dedi.

İlk hedeflerinin maçı kazanmak olduğunu ifade eden Sergen Yalçın, "Onlara güvenimiz tam, taraftarın da takıma güveni tam olsun. Elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız. Hedefimiz kazanmak, öncelikle kazanmak istiyoruz, tur atlamak ikinci planda düşündüğümüz şey. İyi ve sağlam bir oyunla müsabakayı kazanmak istiyoruz, tek hedefimiz bu. Çalışmalarımız bu doğrultuda olacak. Oyunsal anlamda da bu çalışmaları yaptık. Yarın tempolu, istekli, arzulu, kazanmak için her şeyini ortaya koyan oyuncu gurubunu herkes sahada görecek. Biz rakibi analiz ettik, iyi çalıştık, oyunculara rakibi anlattık. Sahada yapılması gerekenleri çalıştık. Bazen her şey konuşulduğu veya çalışıldığı gibi olmuyor, maç ortamları farklı oluyor” dedi.

İlk maçta alınan 3-1’lik skora rağmen turu geçeceklerine inandığını dile getiren Yalçın, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Partizan maçında en büyük sıkıntımız savunma hatalarıydı. Takım savunması ve bireysel savunmada sıkıntılar yaşadık. Takım olarak yapılmaması gereken hatalar yaptık. Tabi ki bunun sorumlusu benim. Oyuncular sahada hata yapıyor ama sonuçta sorumluluk bana ait. Onlarda bizim zaaflarımızdan iyi faydalandılar. Oyuna konsantre olmakta zorlandık. Mücadele olarak, rakipten çok eksik kaldık. Biz ikili mücadelelerde ve temasta rakibe göre eksik kaldık. Biz ilk defa UEFA'da böyle bir tur oynuyoruz, rakibimiz bizden çok daha tecrübeli. Oynayacağımız müsabaka umarım bizim istediğimiz doğrultuda geçer. Kesinlikle turu geçmek bizim için mucize falan değil. Skor abartılı bir skor değil, geri dönüşü olmayacak  bir skor değil. Oyunsal anlamda iyi olur, sahada istediğimiz şeyleri yaparsak tur atlamak bizim için çok daha kolay olur. Bizim yarın için tek isteğimiz sağlam durmak, iyi mücadele etmek, agresif oynamak. Rakipte bir iki tane önlem alınacak oyuncu var. İlk maçta da konuştuk ama beceremedik. Sahanın içerisi çok farklı, dışarıda konuşmayla içeride oynamak çok farklı şeyler. Önlem aldık ama hiç bir şey istediğimiz gibi gitmedi. Yarın için gerekli önlemleri aldık, oyun anlayışımızı belirledik. Nasıl oynayacağımız oyunculara net anlattık ve sahada gösterdik. Yarın her şey bizim istediğimiz gibi olur diye umuyoruz. Güçlü bir oyunla turu atlayacak pozisyonda olmak istiyoruz. Geçemesek de oynadığımız oyunla ilerisi için herkese umut vadetmek istiyoruz. Oyunumuzun güçlü olması lazım tek derdimiz bu.”

Yalçın, bir Sırp gazetecinin 'Bu maçta bir şeyler değişecek mi, farklı bir Malatya izleyebilecek miyiz?' sorusuna, "Yarınki maç, ilk maçtan farklı olacak. Farklı bir maç olacak, oradaki gibi olmayacak. Orada yaptığımız hataları, saha içerisinde yaşadığımız sorunları bu maçta kesinlikle yaşamayacağız. Takım, oyuncular, teknik ekip, taraftar olarak bu maça iyi hazırlandık. Takımımız nasıl oynaması gerekiyorsa öyle oynayacak, kimsenin şüphesi olmasın" şeklinde cevap verdi.

Takımın Brezilyalı orta saha oyuncusu Guilherme ise kendilerini zor bir maç beklediğini belirterek, "Bizi zor bir maç bekliyor. Biz bu maça çok iyi hazırlandık. Hocamızın anlattıklarını sahaya yansıtırsak turu geçeceğimizden hiç şüphemiz yok. Biraz daha sağlam oynamamız lazım. Sakin olmamız lazım, taraftarımızın desteğini de arkamıza alırsak turu geçmemek için hiç bir neden yok" diye konuştu.

Guilherme, bir gazetecinin 'kendisini hazır hissediyor mu?' sorusuna ise "Tabi ki artık hazır bir konuma geldim. Geldiğimden beri çok iyi çalışıyorum. Tatilde olduğum süreç içerisinde de çok iyi çalıştım. Onun için hem mental hem de fiziksel olarak şuan hazır durumdayım" cevabını verdi.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • Mülayim (4 yıl önce)
    Allah yardımcınız olsun inşallah yeneceğiz tribündeyiz
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (4 yıl önce)
    Sizler bu takimi yenersiniz sizlerde Bu huc var Yolunuz Acik olsun kaplanlarimi,z
    0
    0
    Yanıtla
  • Ruzgarin oglu (4 yıl önce)
    Mac icin 16 saatlik yoldan geldm. Dun aksam heyecanla maçi bekliyorm. Kenetlenelim Alllahin izniyle turu gececegiz olmasa bike takima küsmmeyeli daha sezon başi Malatyaspor bir sevdadır..
    0
    0
    Yanıtla
  • Ümit (4 yıl önce)
    Bizim inancımız tam. Yarın stadyumu dolduracağız, orda olacağız. Malatyasporumuzu her maç tribünde destekleyeceğiz ve her maç 20 bin taraftarla oynayacağız inşallah
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyali (4 yıl önce)
    Vallahi billahi 2-0 alacak gucteyiz.son dakika penalti yemeseydik, direkten donen top gol olsaydi veya ilk dakika farnolle buyuk hata yapip gol yemeseydi bu mac bizimdi.takim sağlam, hoca mukemmel ,destegimiz tam gaz.yaziyorum 2-0 alip bitirecegiz isallahhhhh
    0
    0
    Yanıtla
  • irfan (4 yıl önce)
    Arkadaşlar bir mucize gerçekleşmese işimiz çok zor.rakip takım bizden biraz daha güçlü,adamlar kontra atak yapmasını iyi biliyor ama inşallah bir mucize olur...
    0
    0
    Yanıtla
  • Kamil (4 yıl önce)
    Bugün 5 bilet aldık.Yarın maçtayız.Kazanacağız.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (4 yıl önce)
    Neden olmasın inşallah Allahın izniyle cabayapar oynarsak turu geceriz umudumuz bundan yana yarınki maçta gönlümüz Malatya spordan yana Allahın izniyle geceriz turu
    0
    0
    Yanıtla