SON DAKİKA
SON DEPREMLER

TÜSİAD'a Yeni Başkan

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:19:45
TÜSİAD'a Yeni Başkan
A- A+ PAYLAŞ

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği'nin 43. Olağan Genel Kurulu sonuçlandı. Ümit Boyner'in yerine seçilen yeni başkan belli oldu.

TÜSİAD'ın 43. Olağan Genel Kurulu'nda açılışı konuşmalarının ardından seçime geçildi. TÜSİAD üyelerinin oyları sonucunda, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz oldu. 

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanlığının kolay bir görev olmadığını, işten ve aileden fedakarlık gerektirdiğini bildiğini belirten Muharrem Yılmaz, yönetim kurulu üyeleriyle beraber TÜSİAD'ın tüzüğü, değerleri ve amaçları doğrultusunda görevlerini yerine getirmeye çalışacaklarını kaydetti. 

Yılmaz, yönetim kurulunun görev yapacağı dönemde öncelikli olarak ele almayı planladığı konulara ilişkin şunları anlattı:

''İlk olarak bu yıl Meclis'teki Uzlaşma Komisyonu'nun yeni anayasa çalışmasını tamamlamasını ümit ediyoruz. Bu çalışmaların sonucunda, bireyi merkeze alan, hak ve özgürlük alanlarını kısıtlamayan, erkler arası dengeyi gözeten, yargı tarafsızlığını ve bağımsızlığını sağlayan bir temel yasaya sahip olmak en büyük beklentimizdir. TÜSİAD olarak bu sürece, elimizden gelen bütün katkıyı yapmaya devam edeceğiz.

Yeni anayasa, Türkiye'nin kronikleşmiş sorunlarının çözümü için de önemli bir adım atılmasını sağlayacaktır. Son bir ayın gelişmeleri kamuoyumuzun toplumsal barışa ulaşmak için meşru tüm yöntemlerin denenmesini desteklediğini göstermektedir. Bu bağlamda, gerek terörün bitirilmesi, gerekse Kürt meselesinin çözüme ulaştırılması yolundaki tüm çabalara destek veriyoruz.''

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız