SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'TUS'ta Birinci Olana..'

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde 16. dönem mezuniyet töreni yapıldı. 53 genç doktor yapılan törenle diplomalarını aldı.

İnönü Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapılan törene Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, Malatya Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu, İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata rektör yardımcıları, dekanlar, öğretim üyeleri mezun olan öğrencilerin aileleri ile kamu kurum ve kuruluş müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.
Mezuniyet töreninde bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, "Yıllar önce Elazığ'a giderken sağa baktığımda burada koyunların bile otlamadığı bir mekan, bir bozkır vardı. Çok şükür bu alan İnönü Üniversitesine dönüştü ve İnönü Üniversitesi'nin en çok övündüğümüz ve saygın ve belki de Türkiye'de birçok tıp fakültesinin sahip olmadığı kadar modern ve ileri Turgut Özal Tıp Merkezi'ne dönüştü. Böyle bir kurumda hekimlik eğitimi aldığınız için şanslı olduğunuzu ifade etmek istiyorum. En az Türkiye'deki tıp fakültelerinin 4'te 3'ünden daha şanslı olduğunun bilincinde olduğunuzu zannediyorum. İnşallah bundan sonra İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi daha kaliteli, daha beceri düzeyi yüksek ve aldığı diplomayı sadece Türkiye değil dünyanın her yerinde kullanabilecek yetenekte hekimler yetiştirmeye devam edecek ve misyon olarak kendisine böyle bir hedefi belirlemiştir. Bir akademik yıldır bu üniversitenin yöneticiliğini yapıyorum. Göreve geldiğimden bu yana en önem verdiğim konu tıp fakültesinin öğretim üyesi açığını kapatmak olmuştur. Şuan temel tıp bilimlerinde yıllardır kadavra görmeden eğitim gören arkadaşlarımıza kadavra temini bulup, öğretim üyesi temin ettik. Üniversitemizin 400 olan öğretim üyesi sayısını 490'lara çıkarttık. Bunun içerisinde en büyük payı da tıp fakültemiz almıştır. Turgut Özal'ın misyonuna uyup, tıp fakültemiz için gerekeni yapacağız. Tıp fakültemizde her gün yeni bölümlerin açıldığına şahit olacaksınız" dedi.

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Özdemir ise, Fakültelerin eğitim, araştırma gibi üç temel ölçekle değerlendirildiğini ifade ederek, "Eğitimde, tıp eğitiminin kalitesini değerlendiren ideal ölçek olmamakla birlikte şu anda ülkemizde tek objektif ölçek tıpta uzmanlık sınavıdır. 2008 yılında TUS'ta 47 fakülte içerisinde 18. olduk. Bu yıl TUS sınavında birinci olan öğrencimize araba hediyemiz olacak. Ayrıca uluslar arası yayın sıralamasında üniversitemiz yine ilk 10 arasında yer almakta, hizmet alanında ise tüm AB dallarında kendi alanlarında üst düzey ameliyatlar ve tıbbi tedaviler yapılmakta, gerek ulusal ve gerekse uluslar arası alanda bunların geri dönüşlerini büyük bir oranda almaktayız" diye konuştu.

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi 16. dönem birincisi Dr. Ersan Ersin Demirel de, zor ve özveri isteyen bir mesleğe adım attıklarını belirterek, "Hekimlik usta-çırak ilişkisi üzerine kuruludur. Ancak biz eğitim aldığımız dönemde personel açığını kapatmak zorunda olduğumuz dönemlerden geçtik. Asli görevimiz olmayan işler yaptık. Bugün buradan çok yetenekli ve çok iyi doktorlar mezun olmaktadır" ifadesine yer verdi.

Yapılan konuşmaların ardından mini bir konser verildi. Konserin ardından mezun olan doktorlara diplomaları verildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız