SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tutuklu ve Hükümlülerin Sergisi..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya E-Tipi Cezaevi’nde barınan tutuklu ve hükümlüler tarafından, cezaevinde açılan 11 ayrı kursta ürettikleri eserler sergilendi.

İsmetpaşa Parkı’ndaki kapalı alanda elişi sergisinin açılışına Vali Osman Derya Kadıoğlu, Belediye Başkanı Cemal Akın ile diğer yetkililer ile tutuklu ve hükümlü yakınları katıldı.

Başsavcı Mustafa Demirdağ, Cezaevi’nde bu dönemde açılan okuma-yazma kursuna 7 tutuklu ve hükümlünün katılarak belge aldığını,, halen 26 tutuklu ve hükümlünün açık ilköğretim okulu eğitiminin ise sürdüğünü belirtti. Başsavcı Demirdağ, cezaevinde halen 20 hükümlü ve tutuklunun ise Açık Öğretim Lisesi’ne devam ettiğini, 2004 yılında ÖSS’ye 11 tutuklu ve hükümlünün girdiğini bunlardan 3’ünün kazandığını belirterek, “ Bu oran yaklaşık yüzde 30’a denk gelmekte. Bazı liselerde sınava girenlerin sınavı kazanamadıklarını bildiğimiz için bunun önemi daha da artmaktadır. Bu yılda ÖSS’ye 11 tutuklu ve hükümlü girecektir” dedi. Demirdağ 965 eserin sergide yer aldığını da söyledi.

Yapılan konuşmanın ardından 13 Haziran tarihine kadar sürecek olan tutuklu ve hükümlülerin yaptıkları elişi sergisinin açılışı yapıldı.

Vali Kadıoğlu, tutuklu ve hükümlülerin yaptığı "boncuk" işlerini de ilgiyle inceledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız