SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Tutuksuz Devam Edebilir"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:28:26
A- A+ PAYLAŞ

Başbakan Erdoğan, muvazzaf subayların yargılanmasıyla ilgili yeni bir düzenlemeye ihtiyaç olmadığını bildirerek, "Tutuksuz yargılama süreci devam edebilir" dedi.

Başbakan Erdoğan ve Lübnan Başbakanı Necip Mikati Başbakanlık Merkez Bina'daki baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. 

Erdoğan, ''Tutuklu askerlerle ilgili rahatsızlığınızı ifade etmiştiniz, yasal bir düzenlemenin de sinyalini vermiştiniz. O adım atıldı mı?'' sorusunu yanıtlarken, 3. Yargı Paketi'nde gerekeni yaptıklarını ve tutuksuz yargılamayı mümkün hale getirdiklerini söyledi. 

Erdoğan, şöyle devam etti:  ''Fakat buna rağmen maalesef işler bu kadar seri hala yürümüyor. İşlerin bu kadar seri yürümeyişi de bu süreci ciddi manada sıkıntıya sokuyor. Zira bunların içerisinde o akşamda söylediğim gibi emekli olan paşalarımız hepsi bu davetlere uydular, geldiler ifadelerini verdiler. İfadelerini verdikten sonra da tabii tutuklandılar ama tutuksuz olarak da bunlar yargılanabilirdi. 

Yargıya bu konuda müdahale etme yetkimiz yok ama bir siyasi sorumluluğun gereği olarak, ülkeyi yöneten, yasamanın içinde olan ve siyasi sorumluluk taşıyan insan olarak, bir Başbakan olarak bunu özellikle ifade etmek durumundayım. Çünkü bu komuta kademesinin içerisinde beraber çalıştığımız arkadaşlarımız var. Onların durumlarını biliyorum. Bu konudaki hassasiyetlerini biliyorum ve bunu bildiğim için de diyorum ki bu tutuksuz yargılama süreci devam edebilir. Ondan sonra hükmü verirsiniz. Ondan sonra da hükmün gereği icra edilir. Üçüncü Yargı Paketi'nin bu konuda yeterli olduğuna inanıyorum'' 

İmralı sürecine bakış olumlu 

Başbakan Erdoğan, ''İmralı sürecine ilişkin, İmralı'yla görüşmelerin bir benzerinin Erbil'de yapılmasına dair bazı haberler kamuoyuna yansıdı. İmralı dışında Erbil ile de görüşmelerin sürdürülmesi söz konusu mu'' sorusu üzerine, şunları kaydetti: 

"Karşımızda siyasi muhatap varsa bununla ilgili de söylemiştim biliyorsunuz, bizim müzakere edebileceğimiz siyasi muhataplarımız olabilir, bu siyasi muhataplarımız yerli de olur uluslararası da olur. Uluslararası camiada da Erbil'deki siyasi uzantılar, siyasi muhataplardan istifade edeceksek, onlarla da bu işi görüşürüz..Yeter ki bir karara varalım. Şu refah huzur ortamını ülkemizde yakalayalım ve gördüğüm kadarıyla halkımın, milletimin şu anda bu sürece bakışı çok çok olumlu. Yaptırdığım kamuoyu araştırmalarında da bunu görüyorum"  

Türkiye baskı yapabilir 

Lübnan Başbakanı Necip Mikati, Suriye'de geçen yıl kaçırılan Lübnanlılar ile ilgili, ''Türkiye'nin bu eylemi yapan grubun üzerinde baskı yapabilme gücü olduğunu kendilerine ifade ettim. En azından bu eylemi gerçekleştirenlere baskı yapılırsa, bu kişiler serbest bırakılır diye düşünüyorum'' dedi. 

İsrail uçaklarının konvoyu vurduğu iddiası 

Mikati'ye, basın toplantısında, Lübnan-Suriye sınırında Suriye yönetimine ait kimyasal silah taşıyan bir konvoyun İsrail uçakları tarafından vurulduğu iddiası da soruldu. Mikati, bu iddiayı kendisinin de toplantı sırasında duyduğunu ancak şu anda doğrulayamayacağını söyledi. Mikati, Lübnan ordusu yetkilileriyle görüşeceğini kaydetti. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız