SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Tutuksuz Yargılansın"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:27:57
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Gazeteciler Cemiyeti'nde basın açıklaması yapan Doç. Dr. Hasan Demirtaş, Ergenekon davasından tutuklu bulunan Malatya İnönü Üniversitesi (İ.Ü.) eski rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu'nun, tutuksuz yargılanmasını istedi. 

Malatya Gazeteciler Cemiyeti'nde basın açıklaması yapıldı. İNÖDER üyelerinin de yer aldığı basın açıklamasını okuyan Malatya İ.Ü. öğretim üyesi Doç. Dr. Hasan Demirtaş, "Evrensel hukuk kurallarına göre suçu kesinleşinceye kadar kimse hükümlü sıfatıyla değerlendirilemez. Yargılama süreci, cezalandırma hükmüyle sonuçlanabileceği gibi beraatle de sonuçlanabilir. Bu nedenle yargılama sürecinde sanığa hükümlü muamelesi yapılması, telafi edilemeyecek zararlara neden olabilir. Bu durum yargılamayı yargısız infaza çevirir" dedi.

Açıklama şöyle:

"Evrensel hukuk kurallarına göre suçu kesinleşinceye kadar kimse hükümlü sıfatıyla değerlendirilemez. Yargılama süreci, cezalandırma hükmüyle sonuçlanabileceği gibi beraatle de sonuçlanabilir. Bu nedenle yargılama sürecinde sanığa hükümlü muamelesi yapılması, telafi edilemeyecek zararlara neden olabilir. Bu durum yargılamayı“yargısız infaza” çevirir.

Üniversitemize yıllarca öğretim üyesi, T. Özal Tıp Merkezi başhekimi, İnönü Üniversitesi Tıp fakültesi dekanıve son olarak 2000-2008 yılları arasında iki dönem rektörlük yaparak, İnönü Üniversitesinin üniversiter bir kimlik kazanmasına, ülkemiz ve dünya üniversiteleri arasında saygın bir yere gelmesine çok büyük katkılarda bulunan üniversitemizin eski rektörü Prof. Dr. Fatih HİLMİOGLU, Ergenekon Davası'nın tutuklu sanığı olarak 4 yıldır yargılanmaktadır. Sayın HİLMİOGLU, bir yandan uzun yargılama sürecini tutuklu olarak yaşarken bir yandan da hapishane koşullarında tedavi edilemeyecek çok önemli sağlık sorunları yaşamaktadır.

Bu memlekete “kendini adayarak”emek vermiş bir bilim insanının devlet gözetiminde ölümüne göz yumulması kamu vicdanının da yara almasına neden olacak, hukuka olan güveni sarsacaktır.

Türkiye yakın tarihindeki yargısız infazlarla hâlâ yüzleşememişken buna hukuk yoluyla yenileri eklenmemelidir.

Bizler İNÖDER (İnönü Üniversitesi Öğretim Elemanları Derneği) olarak, çok ağır sağlık sorunları yaşayan Prof. Dr. Fatih HİLMİOGLU’nun tutuksuz yargılanmasını, tam teşekküllü bir hastanede tedavi olması için gereğinin yapılmasını ve bir an önce özgürlüğüne kavuşturulmasını istiyor, ülkemizde üstünlerin hukukunun değil gerçek anlamda hukukun üstünlüğünün egemen kılınmasını diliyoruz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız