SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Girişimlerimiz Sonuç Vermiş"

0
Güncellendi - 2017-10-05 17:23:32
A- A+ PAYLAŞ

Doğanşehir Ziraat Odası Başkanı Burhan Tanışık, tütün üreticilerinin büyük tepkisine neden olan torba yasadaki değişikliğin şuan için kaldırıldığı bilgisinin kendilerine ulaştığını söyledi.

Özellikle Adıyaman’ın Çelikhan ve Malatya’nın Doğanşehir ilçesinde yetiştirilen tütün ile ilgili hazırlanan değişikliğin torba yasa ile meclise sunulmasına üreticiler büyük tepki göstermişti.

Doğanşehir İlçesi Ziraat Odası Başkanı Burhan Tanışık, Adıyaman’dan sonra en büyük tütün üretiminin Doğanşehir’de olduğunu ifade ederek Adıyaman ve Malatya Milletvekillerinin yaptığı çalışmalar sonucunda tütün ile ilgili yasanın çıkmayacağını genel merkezlerinin kendilerine ilettiğini açıkladı.

Oda binasında basın toplantısı düzenleyen Tanışık, “Tütün üreticimizi mağdur eden torba yasası nedeniyle halkımız son derece tedirgin bir bekleyiş içerisindeydi. Yapılan girişimlerimiz sonuç vermiş ve genel merkezimizden alınan bilgiye göre tütün ile ilgili maddenin torba yasası teklifinden çıkarıldığı bilgisi bizlere ulaşmıştır. Doğanşehir çiftçimizin sonuna kadar yanında olduğumuzu bildiriyoruz. Tütün üreticilerimizin biraz daha sabır göstermelerini temenni ediyorum. Doğanşehir Ziraat Odası başkanlığı olarak her zaman çiftçilerimizin yanındayız” ifadelerini kullandı.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • Ali (6 yıl önce)
    Doğanşehir ZOB torba yasadaki Tütün değişikliğin şuan için kaldırıldığı bilgisinin kendilerine ulaştığını söyledi. Bu bilgi şuan için doğru olamaz çünkü yasa görüşmeleri komisyonlarda görüşmelere başlamadı ki bugünden sonra görüşülecek bir kanun maddesi yazılı metinden görüşülmeden nasıl kaldırılır anlamak mümkün değil. Siyasiler yine balon uçurmuş
    0
    0
    Yanıtla
  • Demir (6 yıl önce)
    Tütün üreterek genç neslimizi zehirliyorsunuz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Demir bey, eğer konu zehirlemekse devlet komple yasaklasın. Ama sadece Türkiye'de yetişen tütünü yasaklarsanız; insanlar açık değil de paket tütünle zehirlenmeye zaten devam eder. Yasanın bu kadar çok tepki almasının sebebi düşük kazançlı insanların yüksek maliyetli tütüne yönelmek zorunda kalması ve tütün çiftçisinin işsiz kalmasıdır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bülent (6 yıl önce)
    Bu sene olmasa bile seneye bu yasa çıkar. Çünkü Sigara üretimi yapan şirketler bu durumdan rahatsız...
    0
    0
    Yanıtla
  • Yasaklamanın kardeşim bir kg.tütün 150 TL olurmu???
    0
    0
    Yanıtla
  • 1kilo hazır sigaraya enaz 1000 TL ödüyoruz ama !....
    0
    0
    Yanıtla