SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Tütün Tasarısındaki Bazı Maddelerde Revizyona Gidildi"

0
Güncellendi - 2017-10-15 21:44:05
A- A+ PAYLAŞ

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci Malatya'dan bazı mahalle muhtarlarını kabul etti. Bakanlık Toplantı Salonu’ndaki kabulde ilçelere yapılan yatırımlar, yeni projeler konuşuldu, muhtarların talepleri gündeme geldi.

Talepleri dinleyen Bakan Tüfenkci, Malatya’nın sulama ihtiyacına dikkat çekti, sulama konusunda yapılan çalışmaları anlattı. Sulama projelerinde kapalı sisteme geçilmesi gerektiğini belirten Bakan Tüfenkci, “Malatya iki yıldır çok susuz bir dönem geçiriyor. Bizler eğer kapalı sisteme geçersek klasik sulama metotlarına oranla yaklaşık yüzde 30 tasarruf sağlayabiliriz böylece ilçelerimizin su ihtiyacını da büyük oranda çözmüş oluruz” dedi.

Bakan Tüfenkci’nin muhtarlar buluşmasında Battalgazi İlçesi’ne yapılacak Şilan Barajı da gündeme geldi. Baraj yapımı için ölçüm çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Bakan Tüfenkci, konunun takipçisi olduğunu belirtti.

Battalgazi dere Islahı, 300 yataklı hastane projesi, Arapgir İlçesi’nin Aile Yaşam Merkezi talebi de konuşulan diğer başlıklar arasındaydı.

Tüfenkci, toplantıda Devlet Su İşleri 9. Bölge Müdürü İlker Arslan’ı telefonla arayarak Battalgazi dere ıslahına ilişkin bilgi aldı, dere ıslahı konusunda istimlak çalışmalarının devam ettiğini aktardı.

Tütün tasarısında revizyon

Bakan Tüfenkci muhtarlar aracılığıyla tütün üreticilerini sevindirecek haberi de paylaştı. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görüşülen Torba Tasarı’da kıyılmış tütün ile ilgili bazı maddelere tütün üreticileri karşı çıkmıştı.

Bakan Tüfenkci, tütün üreticilerinden gelen bu talebi Maliye Bakanı Naci Ağbal’a ilettiklerini ve komisyonda bu maddelerle ilgili revizyona gidildiğini anlattı. Tüfenkci, “Sarmalık tütün üreticilerimiz için var olan düzenleme aynen devam edecek, tasarıyla herhangi bir değişiklik yapmayacağız. Bizim amacımız sadece terörün de finansmanında kullanılan kaçak tütünün önüne geçmek” dedi.

Toplantıya muhtar heyeti ile Malatya Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Daire Başkanı Murat Nalçacı katıldı. Toplantının sonunda BakanTüfenkci, muhtarlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bülten

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

11 yorum yapılmış

  • M.Kadıoğlu (6 yıl önce)
    Yorumlarınız ve açıklamalarınız için teşekkür ederim sayın Şavata Saygılarımla...
    0
    0
    Yanıtla
  • Nabi Şavata (6 yıl önce)
    Sayın Kadıoğlu, ben siyasetçi değilim. Bürokratım, siyaset ile hiç uğraşmadım, zira ailemde siyaset ile üğraşan yakınlarım oldu. Bakın siyasette hizmet uyumlu bir çalışma içerisinde olur. Dişli ve çerklar uyumlu olursa hizmet akılı devam eder. Rahmetli Özal döneminde , bu çarkların iyi işlememesine rağmen, ÖZAL' on şahsi , takip ve gayretleriyle çok hizmet imkanı gerçekleşmiştir. O gün bu birliktelik olsa idi , daha bir çok istediğimiz hizmetler gelirdi. O fırsatı öyle kaçırdık, değerini bilemedik. Gelelim bugüne, hizmet bir ekip işidir. O ekinin içinde, Bakan, milletvekilleri, il parti yöneticileri, kamu görevlileri ve sivil toplum örgütlerinin , bölge , yerel basıncımızın, uyumlu çalışmasının çok önemi vardır. Bu benim şahsi fikrimdir, kabul etmeyebilirsiniz, saygı duyarım. Ama bu siyasi dönemde , bu birlikteliği gördüğüm için , Malatyamıza yapılan hizmetlerden memnun olduğum için yazdım. Tabii daha yapılacak çok işler var, yaşamımız sürdüğü müddetçe elbet yapılacak hizmetlerin bitmesi mümkün değildir. Kusura bakmayın , elbette bu hizmetlerin yapılmasında , hemşehrimiz BAŞBAKAN VE BAKAN OLMASININDA , hükümet nezdinde , bakanlıklar nezdinde yatırımların programa alınmasında , yapılmasında ve ödenek bulunması konusunda çok önemi vardır. Rahmetli Özal dönemi bunun en iyi örneğidir. Birimde vatandaş olarak, beğenelim , beğenmeyelim , az ,da olsa takdiir etme hakkını kullanmayacakmıyız. Hizmete emeği geçen tüm kişileri alkışlamayacakmıyız. Sevgi ve saygılarımla
    0
    0
    Yanıtla
  • M.Kadıoğlu (6 yıl önce)
    Sayın Şavata ben bu hükümetin ve bundan önceki hükümetlerin Malatya ya ve ülkeye yaptıkları hizmetleri çok iyi biliyorum emeği geçenlerden ve hizmet edenlerden Allah razı olsun; ama benim size sorduğum soruyu ya anlamamışsınız veya usta siyasetçiler gibi işinize gelen cevabı vermişsiniz, madem öyle tekrarlayayım ilk yorumunuzda sayın bakan Tüfenkciye methiyeler diziyorsunuz ya işte o methiyeler dizdiğiniz hizmetleri soruyorum sayın bakan Tüfenkcinin yaptığı bu hizmetleri sayarsanız bendeniz ve Malatya halkı da bilgilenmiş olur acaba kendi bakanlığı ile ilgili olarak Malatya nın ticaretine ve ekonomisine ne gibi katkılar sundu bilelim diğer bakanlıkların görev ve yetki alanlarına giren hizmetleri de bir tarafa bırakalım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Nabi Şavata (6 yıl önce)
    Yazımda düzeltme yapacağım, iki baraj medik ve sürgü barajı olacaktır. Açık kanallar, borulu şebeke sistemine dönüştürme proje çalışmaları başlatılmıştır. Bu yatırımlar zaman alır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Nabi Şavata (6 yıl önce)
    Sayın Kadıoğlu, Malatya şehrimiz güzel gelişiyor, Malatya'mıza gelen Kişiler bu izlenimlerini anlatıyorlar, alt yapı, Güney, kuzey çevre yolları, Kapıkaya. Recai Kutan barajlarının bitirilmesi, sulamalarının yapım sürecinin devamı , şotik barajı ( bittiğşnde Arguvan ve civarı arazilerinin borulu sistem ile sulanması) , ilçelerimşzin gelişimi ( gözle görülür bir gelişim var), İnönü üniversitemizin gelişim, Turgut Özal tıp fakültesi gelişimi, 2 Nacı bir üniversite açılması çalışmalarınn devamı , 3 organize sanayi bölgesi, ilçe ve kasaba ulaşım yollarının imkanlar nisbetinde alt yapılarının yapılarak asfaltlanmAsı, Malatya şehrimizin içme suyu şebekesi ve arıtma ve kanalizasyon işlerinin yenilenmesi, açık kanal olan sulama sistemlerimizde , hazırlanmakta olan proje ve uygulaması( bütçe dahilinde yıllara seri olarak bitirilecektir.). Yen'i hastahaneler, stadyum, kültür evleri , müzeler , geçmiş yıllarda yapılamayan , göletler ve devamı. Beylerderesi göleti, peyzajı ile Malatyamıza çok güzel bir park ve peyzaj alanları yaratılacaktır. Bu hizmetleri takdir etmemiz lazım. Malatyamıza bir çivi bile Çaka'n başımızın tacıdır. Gelelim değerli büyüğümüz, rahmetli TURGUT ÖZAL a , Malatyamıza o kadar çok hizmet yaptıkları, unutmamız mümkün değil. Size sırf D.S.İ ile ilgili yatırımlarını söyleyeceğim. Turgut Özal Başbakan olduğunda şehrimiz sınırlarında 2 baraj vardı, medik barajı, Sultansuyu barajı, ilk işi , yıllardır bir türlü hayata geçirilemiyen Çat barajı devamı 10.5 km çat isale tüneli ve Çerkez ovası sulamaları, bunları derhal ihale etti. Arkasından suçatı regülatörü ve sulaması, Sultansuyu barajı ve sulaması, Polat barajı ve sulaması, Malatyamızın büyük bir şantiyeye dönüşmüştü. O zaman bu kadar projelerin yapımı için ödenek sıkıntısı vardı. Kısa zamanda bitirebilmek için , bu projelerin parasının aksamaması için , Avrupa iskan fonuna aıdırdı. Her zaman ödenekleri tekin ederdi. Yılda 3 defa gelir, inşaat sahaların gezerdi. Bu projeler ile bugün 300 bin dönüm arazi sulama imkanına kavuştu. İlave göletler yapıldı. Mekanı cennet olsun . Bende D.S.İ de 1985 - 1992 yılları arasında şube müdürlüğü yaptım, bu orojelrin bizzat içinde oldum. Rahmetli Özal'la yaşadığım müddetçe unutamayacağım hatıralarım oldu. Özveri çalışmam ile bu projelerin gerçekleşmesinde azıcık katkım olduysa kendimi mutlu hissederim. Malatya'mız her şartlarda gelişecek ve gelişmeye devem edecektir. Emeği gaeçen herkese teşekkür ederim. Saygılarımla
    0
    0
    Yanıtla
  • kaplan44 (6 yıl önce)
    Çim ekip boş yere suyu harcamayın yeter..belediye her yere kuyu vuruyor yeraltı suyunu hor bi şekilde kullanıyor..
    0
    0
    Yanıtla
  • M.Kadıoğlu (6 yıl önce)
    Sayın Nabi Şavata sayın bakanın Malatya ya sunduğu hizmetleri lütfedip sayarsanız bir Malatyalı olarak bizde öğrenmiş oluruz birde siz DSİ 92. şube müdürlüğünü rahmetli Turgut Özal döneminde yaptınız sizde o dönemde elle tutulur bir hizmet yaptıysanız onu da söyleyin bilelim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Çakır (6 yıl önce)
    Ali can beycatt barajı havzasını yüzde 80 adıyaman il sınırında bulunuyor hakli olarak adıyaman li çiftçiler bu suyu kullanacaktır bu projede vea nin ilk yapımında suyun malatyaya 20 yıl boyunca taşınması planlandı ve bu plan uygulandı malatya başının çaresine baksın diyor adıyamanlı yetkililer
    0
    0
    Yanıtla
  • Alican (6 yıl önce)
    çat barajı uzun yıllar önce malatyanın tasarlayıp faaliyete geçirmiş olduğu bir projedir..Şimdi adıyamanda o barajdan su alacakmış..Hemde 100 km tünel ve boru hattıyla ..Bir düşünün malatyaya su taşıyan tünelin kotundan üç beş metre aşagıdan bir kotla baraja irtibatı sağlarsa..Bu ressmen barajın malatya için artık bir anlamı kalmayacak..Zaten olan suyun büyük bir kısmınıda bu kayıtsız vergisiz özellikle baraj havzası ve civarına Tütün ekenler kurdukları binlerce pompa ile emip bitirdiler..Buna bir çareniz varmı..Hem adıyaman resmen çat barajı projemize çomak sokuyor oysa yanı başında akıp giden göksun ırmağından su ihtiyacını gidermek varken..10 km mesafedeki Atatürk barajından sulama suyunu daha ucuza getirebilme imkanı varken;NEDEN ÇAT BARAJI?..
    0
    0
    Yanıtla
  • Nabi Şavata (6 yıl önce)
    Sayın Bakanım, Malatyamızın sulama sorunu yıllara bağlı problem olarak artacaktır. Maalesef Çat barajı sulaması problem olarak devam edecek, maalesef küresel iklim şartları değiştiğinden, çok yoğun kar yağışı olmaması sebebi ile çat barajına bugüne kadar istenen su gelmedi . Kısa vadede Karakaya barajına yakın kıyı kesimi , pompa ile sulanmalı, devletimiz, çiftçimize Elektirik fiatlarında indirim uygulamalıdır. Ülkemizde , pompa sulamaları. Elektirik fiatları , yüzünden bu sulama sahaları randımanlı işletilmemektedir. Bu arada medik barajı sulamasıda, barajın alüvyon ile dolmasından dolayı , depolama görevi bitmiştir. Bend olarak çalışıyor . Evet borulu ve hatta damla sulamaları suyun ekonomik kullanılmasında büyük fayda sağlayacaktır. Buda bugün yapımına başlasak gelecek için faydalı olacaktır. DİĞER. BÜYÜK SORUN MALATYAMIZIN İÇME SUYU İHTİYACIDIR. Gündüzlbey kapıtajından alınan su bir , kaç yıl sonra Malatyamızı gelişmesine bağlı yetmeyecektir. Acilen Malatya içme suyu projesi hayata geçirilmelidir. bu görev D.S.İ genel müdürlüğünün görevleri içerisindedir. Bir Malatyalı olarak sizler ile paylaşmak ihtiyacı duydum. Bugüne kadar Malatyamıza yaptığınız hizmetler için Şükran'larımı sunar, yukarıdaki konularında yakın takipçisi olacağınız inancım tamdır. Saygılarımla
    0
    0
    Yanıtla
  • Ak sevdalılar (6 yıl önce)Nabi Şavata isimli kullanıcı yorumuna
    Açıklamaıarınız için teşekkürler sn Şavata , ancak bahsettiğiniz konuların önemine binaen bu çalışmalar üç dört yıldırmv limiz sn Mustafa Şahin başta olmak üzere diğer vekillerimizin de katkısıyla çat barajına Şerefhan deresini aktarılması işlemi bitmek üzere, yine Beylerderesi göleti 2018 de bitiyor ayrıca medik barajı , B- C kanalları ile Şahnahan A kanalı kapalı sistemle sulanması için ihale Bir ay önce 8 Eylül de ihalesi yapıldı ayrıca bende dönüşe Medik B ve C kanallarına yine mv sn Mustafa Şahin in girişimleri ile Hekimhan yolundaki Karakaya barajı üzerindeki köprü dibinden pompajlarla bu yıl sulama sezonuna yetiştirilmek üzere çalışmaların yapıldığını geçenlerde il teşkilat toplantısında sn vekilimiz m. Şahin bizleri bilgilendirmişti.
    0
    0
    Yanıtla