SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Twitter Kararı İdari Değil"

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:13:27
A- A+ PAYLAŞ

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, psikolojik ortamdan rahatsız olup yurtlardan ayrılan öğrencilerin mağdur olmaması için her türlü tedbiri aldıklarını söyledi. 

Partisinin seçim çalışmalarına katılmak ve özel bir okulun açılışını gerçekleştirmek için Malatya'ya gelen Bakan Yılmaz, AKP Malatya İl merkezini ziyaret etti.

AKP Malatya İl Teşkilatı'nın yeni binasını ziyaret eden Yılmaz, burada gazetecilerin sorularını cevapladı.

Son yıllarda yurtlara büyük önem verdiklerini ifade eden Yılmaz, "Yurtların kalitesini artırdık. Koğuş sistemi olan yurtlar, 1 kişilik, 3 kişilik odalarla daha rahat imkanlara sahip. Hızlı bir şekilde yatırımlarımıza da devam ediyoruz. Son günlerde bazı öğrenci kardeşlerimizin maalesef psikolojik ortam içinden rahatsız olup, ayrıldıklarını görüyoruz. Bu arkadaşlarımızın hiçbir şekilde açıkta kalmaması için her türlü tedbiri alıyoruz. Bu anlamda bütün illerde çalışmalar yürütüyoruz" dedi.

Geçmişte hiçbir dönemde olmadığı kadar hükümetin öğrencilere sahip çıktığını dile getiren Yılmaz, öğrencilere ellerinden gelen her türlü desteği sunduklarını belirtti.

Twitter'a erişimin engellenmesini de değerlendiren Bakan Yılmaz, gerçek ortamda suç olan her şeyin sanal ortamda da suç olduğunu ifade etti.

Yılmaz, "Bir insana hakaret etmek, rencide etmek, ona yönelik toplumda farklı kanaatler oluşturacak şeyler yapmak eğer bir suç ise, sanal ortamda da aynı şey geçerlidir. Twitter, sadece Amerikan hukukunu dikkate alan bir yapı olmamalıdır. Eğer dünyada herkese açık bir yapıysa, her ülkenin hukukunu dikkate almalıdır. Dolayısıyla burada hükümet olarak verilmiş bir karar söz konusu değil. İdari bir karar değil. Mahkemelerimizin verdiği bir karar var. Ama bu mahkemelerimizin kararını Twitter uygulamıyor. Bir anlamda bizim ulusal, milli hukukumuzu dikkate almayan bir tavır gösteriyor. İnşallah önümüzdeki dönemde bu hukuku dikkate alan bir tavır gösterdiği zaman bu sorunlar da aşılır diye inanıyorum" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız