SON DAKİKA
SON DEPREMLER

TZOB Malatya'da Toplanacak

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:45:11
TZOB Malatya'da Toplanacak
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Ziraat Odaları Birliği’nin (TZOB) bölge toplantısının 14 Mayıs’ta Malatya’da yapılacağı bildirildi. 

Malatya Ziraat Odaları İl Koordinasyon toplantısı Darende’ de yapıldı. Ziraat Odası'nda yapılan toplantıda kayısı üreticisinin sıkıntıları ele alındı. Türkiye Ziraat Odaları Birliği’nin Yönetim Kurulu Üyesi Bekir Sinasi Özdemir, “Malatya’nın sıkıntısı belli mağdur olan çiftçilerimize nasıl yardımcı olabiliriz seslerini nasıl duyurabiliriz, onun çalışmasını yapmalıyız. Genel Başkanımızla 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü'nde Malatya da biraraya gelmeyi planlıyoruz. Malatya’nın kayısıya bağlı bir ekonomisi var. Kayısı üreticilerinde gelir olmazsa esnafımız da mağdur olacak, kayısı üreticisine destek olmalıyız” dedi.

Malatya Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Yunus Kılıç ise, “30 Mart gecesi yaşanan don olayında Kayısı üreticileri büyük zararlara uğramış ve mağdur olmuşlardır. Malatya’nın can damarı kayısıdır. Kayısıcıların yaşadığı bu afetten dolayı alan bazlı destek istiyoruz. Kayısı üreticilerinin ÇKS kaydı esas alınarak alan bazlı destekleme yapılması, Tarım Kredi Kooperatifleri ve Ziraat Bankalarına olan Zirai kredi borçlarının faizsiz ertelenmesi, faizsiz yada düşük faizsiz tarımsal kredi verilmesi, tarımsal sulamalarda kullanılan elektrik borçlarının faizsiz ertelenmesini talep ediyoruz" diye konuştu.

Toplantıya Kaymakam Bünyamin Kuş, Belediye Başkanı Süleyman Eser, Malatya’daki ilçe Ziraat Odaları başkanları ile Elbistan ve Gürün Ziraat Odaları başkanları katıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız