SON DAKİKA
SON DEPREMLER

U-12 Ligi'nde Tüm Takımlara Kupa

0
Güncellendi - 2016-06-07 03:26:20
U-12 Ligi'nde Tüm Takımlara Kupa
A- A+ PAYLAŞ

Malatya amatöründe bu yıl ilk kez düzenlenen U-12 Futbol Ligi final maçlarıyla tamamlandı. Finalde, lige katılan bütün takımlara kupa takdim edilirken, sporculara spor malzemesi verildi.

Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) desteğiyle Malatya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (MASKF) tarafından düzenlenen U-12 Futbol Ligi tamamlandı. Lige katılan Anadolu Selçuklu, Adafı Kartalspor, Kaldırımgücü, Yeni Malatyaspor, Sanayispor, 1966 Malatya Gençlik Spor, Kale Gençler Birliği ve Malatya Yeşilyurtspor takımları şenlik havasında mücadele etti.

TFF Sahalarında oynanan karşılaşmalar bol gollü ve oldukça eğlenceli geçti. Lig, oynanan final maçlarıyla tamamlanırken, birincinin ya da şampiyonun olmadığı lige bütün takımlara kupa verildi.

“BÜTÜN TAKIMLARIMIZ BİRİNCİ OLDU”

Malatya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Seyfullah Özdemir, ligi şenlik havasında yaptıklarını ifade etti.

Özdemir, ligde şampiyon ya da birincinin olmadığını belirterek, “Ligde bütün takımlarımız birinci. Bu ligi, küçük yaş grubu çocuklarımızın futbolla tanışmaları için yaptık. Hakemlerimiz ve sporcularımız bu turnuvaya renk kattı. Ben çocuklarımızın ailelerine çok teşekkür ediyorum. Ailelerimiz, çocuklarına sağlıklı bir şekilde spor yapma imkanını sağladılar. Bizlerde buna vesile olduk” dedi.

Turnuvanın Malatya’da ilk kez yapıldığına dikkat çeken Özdemir, “Bu turnuvanın ilk olması ve böyle güzelliklere sahne olması bizlere ayrıca gurur ve mutluluk verdi. Bir takım eksiklikler olabilir ama bu turnuva çocuklarımızın çim sahayla tanışmaları, nizami maç oynamaları, futbol turnuvalarıyla tanışmaları için yapıldı. İleride bu çocuklarımız profesyonel sporcu olacaklar” ifadelerini kullandı.

“AMAÇ HASIL OLDU”

TFF Malatya Bölge Müdürü Fahrettin Eserdi ise, çocukların çim sahada olmalarının ve futbol oynamalarının kendileri için çok önemli olduğunu belirtti.

Eserdi, sporculara verdikleri mücadeleden dolayı teşekkür ederek, şunları söyledi: “Alınan galibiyetler, mağlubiyetle hiç önemli değil. Hocalarımızın sizi hazırlaması, ailelerinizin sizi buraya getirmesi ve teşvik etmeleri ayrı bir mutluluktu. İnşallah bu turnuvanın devamı gelecektir. Bu Türkiye Şampiyonası olmayan bir yaş kategorisi amaç şölen havasında geçmesiydi. Sizlerin burada olması önemliydi. Amaç hasıl oldu. Biz amacımıza ulaştık. Kulüplerimizde amacına ulaştı. İnşallah daha güzel turnuvalar yapacağız. Sizleri, kulüplerimizi ve ailelerimizi tebrik ediyorum. Çocuklarımız çim sahada çiçek gibi açtılar.”

RENGÂRENK BİR GÖRÜNTÜ OLUŞTU

Yapılan konuşmaların ardından TFF Malatya Bölge Müdürü Fahrettin Eserdi ve MASKF Başkanı Seyfullah Özdemir’in yanı sıra MASKF Yönetim Kurulu Üyeleri Erkan Van ile Aziz Yiğit, ASGD Malatya Şube Başkanı Akif Çelik, TFF Bölge Antrenörü Zafer Güler, spor taban birliklerinin temsilcileri ve sporcuların aileleri takımlara kupa ve spor malzemelerini takdim etti.

Kupa töreninin ardından toplu fotoğraf çekimi yapıldı. Karışık şekilde oturan sporcular, rengârenk bir görüntü oluşturdu.

LİGİN SON HAFTA SONUÇLARI

U-12 Futbol Ligi’nde son haftada da büyük bir çekişme yaşandı. Ligin son haftasında alınan sonuçlar şöyle:

Anadolu Selçuklu-Adafı Kartalspor: 2-2

Kaldırımgücü-Yeni Malatyaspor: 0-3

Sanayispor-1966 Malatya Gençlik Spor: 3-0

Kale Gençler Birliği-Malatya Yeşilyurspor: 1-2.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

u2

u3

u4

u5

u6

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız