SON DAKİKA
SON DEPREMLER

U19 1. Liginde Şampiyon Belli Oldu

A- A+ PAYLAŞ

Malatya U19 1.Futbol Ligi’nde 2019-2020 sezonunun şampiyonu Kale Gençlerbirliği oldu.

Malatya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (MASKF) ile Futbol İl Temsilciliği tarafından organize edilen Malatya U19 1.Futbol Ligi’nde 2019-2020 sezonunda normal sezonun sona ermesinin ardından şampiyonun belirlenmesi amacıyla Play-off karşılaşmaları oynandı.

Play-off’ta şampiyonluk için A Grubu’nun lideri Arguvan Belediyespor, B Grubu’nun lideri Malatya Yeşilyurt Belediyespor ve C Grubu’nun lideri Kale Gençlerbirliği yarıştı.

Arguvan Belediyespor, mücadele ettiği A Grubu’nu 28 puanla zirvede tamamladı. Arguvan ekibi, oynadığı 12 karşılaşmada 9 galibiyet, 1 beraberlik, 2’de mağlubiyet aldı.

B Grubu’nda ise Malatya Yeşilyurt Belediyespor 34 puanla zirvede yer aldı. Yeşilyurt Belediyespor, oynadığı 12 karşılaşmada 11 galibiyet, 1’de beraberlik alırken, mağlubiyet yüzü görmedi.

Kale Gençlerbirliği ise C Grubu’nda 34 puanla birinci sırada yer aldı. Kale ekibi, oynadığı 12 karşılaşmada 11 galibiyet, 1’de beraberlik alarak namağlup zirvede yer aldı.

Play-off grubunda ilk maç Kale Gençlerbirliği ile Arguvan Belediyespor arasında oynandı. Kale Gençlerbirliği mücadeleyi 4-0 kazandı.

Paly-off’ta ikinci maç ise Malatya Yeşilyurt Belediyespor ile Kale Gençlerbirliği arasında oynandı. Kale Gençlerbirliği, karşılaşmayı 1-0 kazanarak 6 puanla zirvede yer aldı ve şampiyonluğunu ilan etti.

Kale Gençlerbirliği Kulübü Başkanı Erdal Kaçan, U19 1.Futbol Ligi’nde şampiyon olmanın mutluluğu ve gururunu yaşadıklarını ifade etti.

Normal sezonda iyi bir performans ortaya koyduklarını hatırlatan Kaçan, “Normal sezonu namağlup birinci sırada tamamlayarak, Play-off’ta yer aldık. İyi bir ekibiz, iyi çalışıyoruz ve iyi bir performans sergiliyoruz. Teknik heyetimiz ve sporcularımız bu sezon iyi bir mücadele ortaya koydular. Sezon içerisindeki performansımızı Play-off’ta da sergiledik ve 2 maçımızı da kazandık. Namağlup şampiyon olduğumuz için çok mutluyuz” dedi.

Kaçan, şampiyonluğu sonuna kadar hak ettiklerini belirterek, “Son final maçında bizleri yalnız bırakmayan ilçemizin kaymakamı Nurullah Kaya’ya, belediye başkanımız Murat Koca ve meclis üyemiz Bünyamin Özdemir’e teşekkür ediyorum. Şampiyonluk kupasını, kaymakamımız ve belediye başkanımıza armağan ediyoruz. 2019-2020 Sporcu kardeşlerime ve teknik ekibe teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız