SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Üç Ayda Tamamlandı

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da işadamı İbrahim Perk'in yaptırdığı cami düzenlenen törenle ibadete açıldı.

Akpınar Halfettin Mahallesi'nde, tarihi Hanegahı Pervane Camii'nin harabeye dönüşmesi ve yıkılma tehlikesi nedeniyle yıkılıp yerine taştan mimari özelliği olan cami yaptırıldı.

Cami'nin yapımını, Akpınar'da lokantacı iken yıllar önce İstanbul'a giden, İstiklal Caddesi'ndeki başta olmak üzere "Bereket Döner" lokanta zincirinin sahibi olan işadamı İbrahim Perk üstlendi. Üç ay gibi kısa sürede ibadete açılan İbrahim Perk Camisi'nin açılışında Malatya Belediyesi mehteran takımı gösteri yaptı.

İbrahim Perk Camisi'nin açılışına, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Müftü Mehmet Sönmezoğlu, İl Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sami Er, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevet Keskin, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Almi Evren, bazı daire müdürleri, işadamı İbrahim Perk ve kalabalık vatandaş topluluğu katıldı.

Kur'an-ı Kerim okunmasından sonra protokol üyeleri konuşma yaptı.

Açılış töreninde, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Müftü Mehmet Sönmezoğlu, işadamı İbrahim Perk, Halfettin Mahallesi Muhtarı Erdal Yağlıcı konuşma yaptı.

Konuşmacılar, tarihi yapının yıkılmasından sonra taşla tarihi özellik verilerek caminin yeniden yapılmasının ve bölgedeki ihtiyacın karşılanmasının önemini anlatıp, bodrumu da bulunan camide aynı anda 750 kişinin namaz kılabileceği bildirildi.

"Kefenin cebi yoktur. Hayırlarımız kalıcıdır" diyen İbrahim Perk, caminin yapımına maddi yardımı olduğunu ancak, dernek başkanından Müftü'ye kadar birçok kişinin caminin yapımında emeği bulunduğunu dile getirip, emeği geçenlere teşekkür etti.

Tarihi Camii'nin yapımına emeği geçenlere plaket verildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız