SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Üç Bakanın Oğlu Gözaltında

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:57:48
Üç Bakanın Oğlu Gözaltında
A- A+ PAYLAŞ

 

İstanbul'da bu sabah başlayan yolsuzluk ve rüşvet operasyonu büyüyor. Gözaltına alınan isimler arasında Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, İçişleri Bakanı Muammer Güler ve Çevre Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın oğullarının da var.

Bakanların gözaltına alınan oğulları Salih Kaan Çağlayan, Abdullah Oğuz Bayraktar ve Barış Güler.

SOYLU'NUN AKRABASI İDDİASI 

Öte yandan Çevre Bakanlığı Genel Müdürü Mehmet Ali Kahraman, Çevre Bakanı Danışmanı Sadık Soylu ve Zafer Çağlayan’ın Özel Kalem Müdürleri  Mustafa Behçet Kaynar ve Onur Kaya'nın da gözaltına alındığı kaydediliyor. Gözaltına alınan isimler arasında bulunan Sadık Soylu'nun Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu akrabası olduğu belirtiliyor.

Zafer Çağlayan'ın yakın çevresi, bakanın oğlu Salih Kaan Çağlayan'ın gözaltına alındığı iddiaları ile ilgili olarak "Bizim de haberimiz yoktu TV'den öğrendik" yorumunda bulundular.

Öte yandan İçişleri Bakanı Muammer Güler bugün Sofya'da katılacağı programı iptal etti. Güler, Türkiye, Bulgaristan ve Yunanistan arasında Kapitan Andreevo sınır kapısında kurulması öngörülen polis ve gümrük ortak temas merkezinin kuruluş ve işleyişine ilişkin anlaşmanın imza törenine katılacaktı.

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, sabaha karşı bazı adreslere baskın yapmış, gözaltına alınanlar İstanbul Emniyet Müdürlüğü Vatan Yerleşkesi'ne getirilmişti.

BAKANLAR TOPLANTILARI İPTAL ETTİ

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile katılacağı; Gölbaşı Eğitim ve Sosyal Tesisi’nin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na devredilmesine ilişkin protokolün imza törenini iptal etti.

Bu sabah saat 09.45’te Ekonomi Bakanlığı’nda yapılması planlanan törene TBMM Başkanı Cemil Çiçek de katılacaktı.

İçişleri Bakanı Muammer Güler de, Türkiye, Bulgaristan ve Yunanistan arasında Kapitan Andreevo sınır kapısında kurulması öngörülen polis ve gümrük ortak temas merkezinin kuruluş ve işleyişine ilişkin anlaşmanın imza törenine katılacaktı.

SAVCI KARA SORUŞTURMAYI YÜRÜTEN SAVCILARDAN

Soruşturmayı yürüten Savcılardan Celal Kara, uzun süre 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görev yaptı. Savcı Kara, "Askeri Casusluk" ve "Sahte Çürük Çetesi" davalarının da savcısıydı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız