SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Üç Başkan da 'Olumsuz'!

A- A+ PAYLAŞ

Kamuoyunun bir kesimi ile birlikte İnşaat, Ziraat, Jeoloji Mühendisleri ve Mimarlar Odası gibi teknik uzmanların da karşı çıktığı karşı çıktığı Kuzey Çevre Yolu projesine bir tepki de Baro eski başkanlarından geldi. Malatya Barosunun eski başkanları; Yaşar Eren, Cemal Akın ve Mehmet Görgeç de “Güney bölgesi düşünülmeden yapılacak olan kuzey çevre yolu projesi Malatya’ya ileride telafisi mümkün olmayan zararlar verecektir” görüşünde birleştiler.

Geçtiğimiz hafta ortasında Vali Ulvi Saran başkanlığında yapılan bilgilendirme toplantısında Vali Saran’ın “Kuzey Çevre yoluna karar verildi. Tartışma zaman kaybettiriyor. Kuzey Çevre yolu yapılacak” sözlerine kamuoyunda tepkiler yükseliyor.

Konu ile ilgili teknik uzmanlardan sonra Malatya Barosu eski başkanları da konu ile ilgili olarak görüşlerini açıkladılar. Malatya Belediyesi eski başkanı Cemal Akın'ın da aralarında bulunduğu baronun eski başkanlarının bu konudaki değerlendirmeleri şöyle:

* Av. Yaşar Eren:
Malatya’nın imar uygulamalarına ve planlamalarına şeytanın bile aklı ermediğini belirterek söze başlayan Baro eski başkanlarından Av. Eren, “Örnek olarak Güney kuşak çevre yolu. 1990’lı yıllarda binlerce ağaç kesildi ve evler yıkıldı. Aradan 20 yıl geçti ama ortada hala yol yok. Sadece birilerine paralar akıtıldı. Mağdurları düşünen yok. Bu doğrultuda Kuzey Çevreyolunu bir lüks olduğunu düşünüyoruz..” diye konuştu.

* Av. Cemal Akın:
Baronun yanı sıra Malatya Belediyesinin de eski başkanlarından olan Cemal Akın “ Yol medeniyettir. Yapılacak olan çevre yolu, Malatya ovasını korumalı. Konya Ovası gibi Adana Ovası gibi verimli tarım alanlarını yok eden çevre yolları gibi olmamalı. Güney Çevre yolunun, kuzey çevre yoluna göre birçok artsı var. Örneğin; Kamulaştırmaya ödenecek para, artı 300 bin dönüm arsa üretilecek olması, (Kuzey’de ise arazi üretimi yerine arazi kaybı yaşanacak. Depremsellik ve hava sirkülâsyonu faktörleri de çok önemli. O nedenle güney çevre yolu güzergahı bir çok avantaja sahip”dedi.

Av. Mehmet Görgeç:
Geçen dönemlerde Baro başkanlığı yapan Görgeç; "Çok uzun yıllardır tartışılan fakat bir türlü gerçekleştirilemeyen çevre yolu artık Malatya’ya kazandırılmalıdır. yapılmalıdır. Kuzey Çevre yolu yapılırken Tarım alanlarımızın korunmasına azami hassasiyet gösterilmelidir. Bunun için ilgili kurumların koordineli çalışmaları gereklidir.” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız