SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Üç Hedefimiz Var"

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:23:48
A- A+ PAYLAŞ

Yeni Malatyaspor Başkanı Adil Gevrek, “Bizim mutlaka Yeni Malatyaspor olarak hedeflerimiz olacaktır. Ama biz ligde daha yeniyiz ve önce ayaklarımızın üzerinde duracağız” dedi.

ŞAMPİYONLUK, ŞEHRİN RENKLERİNİ BİR ARAYA GETİRDİ 

PTT 1. Lig’in yeni ekiplerinden Yeni Malatyaspor’un Başkanı Adil Gevrek, şampiyonluğu tribünde değil, stadın dışında yaşadığını söyleyerek, “Malatyaspor büyük bir camia. Son 10 yıldır Malatya futbolu ciddi bir sıkıntıdaydı. Yeni Malatyaspor 5 yıldır ikinci ligde mücadele ediyordu. Ama bu sene sayın Büyükşehir Belediye başkanımız Ahmet Çakır, takımı  yeni sivil yönetime devrettiler ve bize verdiler. Biz yönetim kurulu arkadaşlarımız ile geldiğimiz zaman gerçekten niyetler samimiydi, Malatya’da o birliği ve beraberliği yakaladık. Sağ olsunlar bize de güvendiler. Ama şampiyonluğun en büyük sırır nedir diye sorarsanız, ben yaşadım ve gördüm; birlik ve beraberlikten geçiyor. Birlik ve beraberlik çok önemli. Şampiyon olduğumuz gün, yüz binlerce Malatyalı meydanlara ve sokaklara inmişti. Gerçekten bende bu kadar sayıyı beklemiyordum. Şampiyonluk maçımızı biliyorsunuz seyircisiz oynadık. Şampiyonluk maçını seyircisiz oynayan tek takımlardan biriyiz. Bende şampiyonluk maçında tribünde değil, dışarıdaydım. Stadın içerisinde hocanın yanına taraftarların arasında yarım saatte gidemedim. Tabi benim içinde biraz duygusal bir andı. Çok duygulandım.  Taraftarlarımız ve Malatya camiası gerçekten o sevinci hak ediyorlardı. Biz stattan miting alanına yaklaşık 3 saatte gidebildik. Yüz binlerce insan vardı. Futbolun sadece bir oyun olmadığını gördük. Bir şehri bir araya getiriyor, birlik ve beraberliği sağlıyor. Çünkü her düşünceden ve her görüşten insanlar vardı. Bunu ancak spor ile yapabildik. Yeni Malatyaspor’un şampiyonluk coşkusundaki fotoğraf farklı bir tabloydu. Her düşünceden, her görüşten insanlar, Malatya için herkes vardı.  AK Parti, CHP ve MHP hepsi aynı fotoğraf karesindeydi. Bu durum benim en çok hoşuma giden taraftır. Gerçekten çok mutlu oldum. Çok sıkıntılar çektik, çok ciddi sıkıtılar çektik ve hepsine sabır ettik. Bazı şeylerde  ‘hayır vardır’ dedik ve Allah’ta bize şampiyonluğu ve başarıyı nasip etti. İnşallah, bundan sonrada sağlanan birlik ve beraberliğimizi daim ederiz. Bunu sadece hem Malatya’daki hemşerilerimizin, hem de İstanbul ve dünyanın genelindeki Malatyalılar arasında birliği ve beraberliği sağlarız ve neticede güzel işler yaparız” şeklinde konuştu. 

ÜÇ HEDEFİMİZ VAR: ALT YAPI, BORÇSUZ KULÜP VE ŞAMPİYONLUK 

PTT 1. Ligde öncelikle alt yapı ve ekonomik durumu düzelterek şampiyonluğu hedefleyeceklerini belirten Yeni Malatyaspor Başkanı Adil Gevrek şöyle konuştu, “PTT 1. Lig gerçekten kolay bir lig değil. Bu sene bu lig daha zor. Çünkü baktığınız zaman hedefe oynayan 9-10 tane takım güçlü ve kadrolarını da kurdular. Malatya büyük bir camiadır, taraftarıyla, işadamlarıyla, bürokratlarıyla büyük bir şehirdir. Bizim mutlaka Yeni Malatyaspor olarak hedeflerimiz olacaktır. Ama biz ligde daha yeniyiz ve önce ayaklarımızın üzerinde duracağız. Öncelikle şuna çok dikkat ediyoruz; biz şampiyonluğu sadece şampiyon olarak değil de, ekonomik anlamda da, alt yapısıyla da bu şampiyonluğu yaşamak istiyoruz. Biz bunlara önem vereceğiz ve dikkat edeceğiz. Şimdi Türkiye geneline baktığımız zaman bakıyorsunuz kulüpler dış transferler yapıyor, oradan getiriyor, buradan getiriyor. Deyim yerimde ise ayağımızı yorganımıza göre uzatmak zorundayız. Kulübü borca sokmamak için önce bu duruma çaba harcıyoruz. Bütçemizi aşmamaya çalışıyoruz, ondan sonrada alt yapıya önem vererek, ardından hedefimizi şampiyonluk olarak belirleyeceğiz. Ancak alt yapı, ekonomik durum ve ondan sonra hedef şampiyonluk gelecek. Bakınız;  harcama yaparsın yaparsın, şampiyon olamadın mı, ikinci sene şampiyonluğa oynayamazsın. Ama böyle gidersen ikinci sene takviyelerle tekrar şampiyonluğa oynayabilirsin. Bu sadece Yeni Malatyaspor için değil, Türkiye’deki bütün kulüpler için geçerlidir. Çünkü çok kulüpler görüyoruz ve ciddi sıkıntılar yaşıyorlar. Biz bunun en büyük örneğini de geçmişte bizim Malatyaspor’da yaşadık. O durumu bir daha bu şehre yaşatmamak ve yaşamamak için bu alt yapı ve ekonomik duruma dikkat etmemiz lazım. Sağlam adımlarla hedefe gitmemiz lazım..”

Gevrek, “Bu sezon biz daha rahat olacağız. Yaptığımız transferlerimizle, aldığımız yabancı oyuncularımızla çok önemli transferler yaptık. Genç oyuncuları takıma kazandırdık. Kulübede iyi futbolcular kazandırdığımıza inanıyoruz.  Sağlam adımlarla hedefe gidiceğiz” dedi.

YENİ MALATYASPOR, KENTİN ORTAK PAYDASIDIR 

Yeni Malatyaspor Başkanı Gevrek, kavgacı bir tutumu ortaya koymaktan her zaman kaçındığını belirterek şöyle konuştu; “Ben kulübe gelirken, özellikle şunu söyledim; ‘Ben kendi nefsim için, kendim için, şahsıma söylenenler içinde hiçbir şekilde cevap vermeyeceğim’ dedim.  Yine, ‘Malatyaspor’a ne zaman zarar verme noktasına gelindiği zaman ancak o zaman cevap veririz’ demiştim. Bugüne kadar eleştiriler oldu, mutlaka ki sıkıntılar olacak. Ama acımasızca eleştirilerde oldu. Ama ben hiç bir zaman kimseyi kırmamaya ve herkesle hoşgörü içinde yaklaşmaya çalıştım. Malatyaspor bütün Malatyalıların takımıdır ve herkesin ortak paydasıdır. Herkesi bu çatı altında toplamayı amaçladık. Bunu yaparken de herkesle kavga ederek değil de, hoşgörüyle yapmaya gayret ettik. Yapım itibariyle olumsuz davranışlardan uzak durdum.  Yeni Malatyaspor gibi bir kulübün başındaysam buna daha çok dikkat ettim ve öylede yapmaya çalıştık. Şunu da söyleyebilirim; çok muhalif olan, ilk başta bize ciddi eleştirilerde bulunan, hatta hakaretlere giren ve maçlara da gelmeyen birisi bir gün gelip ‘Helallik’ diledi. ‘Ya biz gerçekten sizi farklı biliyormuşuz’ dedi. Hoşgörülü olmak her zaman iyidir. Tabiî ki zaman zaman bizimde kırdığımız arkadaşlarımız olmuştur. Ama elimden geldiği kadarıyla o tür şeylerden uzak durmaya çalıştık. Bizim kavgacı değil, birleştirici olmamızı lazım.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız