SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Üç İhbar, Üç Soruşturma...

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:58:38
Üç İhbar, Üç Soruşturma...
A- A+ PAYLAŞ

İstanbul merkezli başlatılan yolsuzluk soruşturması kapsamında aralarında bakan çocukları, üst düzey bürokratlar ve işadamlarının bulunduğu 49 kişi eşzamanlı operasyonla gözaltına alındı.

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı tarafından dün başlatılan “rüşvet ve yolsuzluk” operasyonu kapsamında İstanbul ve Ankara’da aralarında işadamları, bürokratlar ve kabinedeki üç bakanın oğlunun da bulunduğu 49 kişi gözaltına alınırken, 7 kişi hakkında arama kararı çıkarıldı. Emlak Konut Genel Müdürü Murat Kurum da bilgisine başvurulmak üzere emniyete çağırıldı. Gözaltına alınan isimler arasında ünlü işadamları Ali Ağaoğlu, Reza Zarrab, Emrullah Turanlı ve Osman Ağca ile Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir de var. Suçlamalar ise “ihaleye fesat karıştırmak, rüşvet vermek, hayali ihracat yapmak, kara para ve altın kaçakçılığı, usulsüz imar düzenlemesi yapmak ve kültür-tabiat varlıkları kanununa aykırı hareket etmek.”

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla polis ekipleri, dün sabah İstanbul’da ve Ankara’da 20’nin üzerinde adrese eşzamanlı operasyon düzenledi. İşadamları Ali Ağaoğlu, Reza Zarrab, Emrullah Turanlı, İçişleri Bakanı Muammer Güler’in oğlu Barış Güler, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın oğlu Salih Kaan Çağlayan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın oğlu Abdullah Oğuz Bayraktar, Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Arslan, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’in de aralarında bulunduğu 49 kişi gözaltına alındı. Polis, gözaltına alınan kişilerin ev ve işyerlerinde arama yaptı ve bazı belgelere el koydu. Polis ekipleri Fatih Belediyesi ve Ağaoğlu Şirketler Grubu’nda da arama yaptı. Ağaoğlu Şirketler Grubu’ndan, “Herhangi bir suç unsuruna rastlanmadığı hususu tutanak ile tespit edilmiştir” denildi.

Aslan’ın eşi de gözaltında iddiası

Öte yandan Doğan Haber Ajansı’nın haberine göre gözaltına alınan Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan’ın eşinin de gözaltına alındığı ve gözaltı sayısının 52’ye ulaştığı öğrenildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi eski genel sekreterlerinden Mesut Pektaş da gözaltına alınanlar arasında olduğu öğrenildi.

- Ali Ağaoğlu (Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı)

-  Reza Zarrab (Azeri işadamı)

-  Barış Güler (İçişleri Bakanı Muammer Güler’in oğlu)

-  Salih Kaan Çağlayan (Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın oğlu)

-  Abdullah Oğuz Bayraktar (Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın oğlu)

-  Süleyman Arslan (Halk Bankası Genel Müdürü)

-  Mustafa Demir (Fatih Belediye Başkanı)

-  Emrullah Turanlı (Taş Yapı Yönetim Kurulu Başkanı)

-  Osman Ağca (Yorum İnşaat’ın sahibi)

-  Hüseyin Avni Sipahi (Eski İmar Komisyonu üyesi)

-  M.B.K. (Zafer Çağlayan’ın Özel Kalem Müdürü)

-  O. K. (Zafer Çağlayan’ın danışmanı)

- S.S. (Erdoğan Bayraktar’ın danışmanı)

-  M.A.K. (Çevre Bakanlığı Genel Müdürü)

-  Y.Ç. (İstanbul 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürü)

-  R.Ş. (2 Numaralı Yenileme Alanı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürü)

-  G.A. (İstanbul 4 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürü)

-  Y.Ç. (5 Numaralı Koruma Kurulu Üyesi)

-  H.B. (Mimar)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız