SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Üç İl Üç Değer" Konserine İlgi

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:04:10
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediyesi tarafından "Üç İl, Üç Değer" adlı konser yoğun katılımla gerçekleştirildi. Konser öncesi Malatya, Elazığ ve Diyarbakır illerinin halk oyunları ekipleri bir gösteri yaptı.

Malatya Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen "Üç İl, Üç Değer" adlı konserde, vatandaşlar Malatya, Elazığ ve Diyarbakır türkülerini dinleme fırsatı buldu.Konseri izlemeye, Malatya Valisi Süleyman Kamçı'nın yanı sarı Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Tarihi Kentler Birliği Toplantısı'na katılmak üzere Malatya'ya gelen heyetten bazıları, bazı kam ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Konser öncesi Malatya Kongre ve Kültür Merkezi önünde üç ilin halk oyunları ekipleri tarafından gösteri sunuldu. Halk oyunları ekipleri son olarak, birlik halayı çekerek, birlik mesajı verdi.

Büyük beğeni ile izlenen halk oyunları gösterisinin ardından konsere geçildi. Burada konuşan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, "Üç İl Üç Değer" adlı Türk Halk Müziği Konseri'nin önemine dikkat çekerek, "Tabii üç il üç değer. Niçin böyle bir isimlendirme, niçin böyle bir organizasyon, niçin böyle bir halk müziği öğelerinin öne çıkarıldığı  ve bu üç ilde üç değerli Allah’ın rahmetine kavuşmuş sanatçılarımızın bestelerinin ve güftelerinin burada icra edilmesi, niçin böyle bir tercih edilmiş? Biliyorsunuz ülkemizin üzerinde hep oyunlar oynanmıştır. Ülkemiz pahalı bir coğrafyada, jeopolitik açısından her zaman dünyanın gözü önünde olan ve hep böyle rahatsızlık verme gayret ve çabasında olmuşlardır ve zaman zaman ülkemizin insanlarını da bu rahatsızlıklarla birlikte birbirlerine husumet besleyecek duruma da getirmiş olabilirler. Ama milletimiz ben inanıyorum ki bütün bu oyunları bozacaktır. Bizler kültürel etkinliklerle bozacağız, devlet adamlarımız yaptıkları devlet anlayışını uygulamakla bozacaklar  ve bugün Elazığ, Diyarbakır ve Malatya şehirlerinin kardeşliğinin en güzel icrası işte biraz evvel bu kültür merkezine girmeden önce oradaki halk oyunlarının en güzel şekilde icra edilmesi ve bu icra edilen halk oyunlarında hepimizin bir lezzet alması, bir haz duyması, mutlu olması, bir kere milletimizin birlik beraberliğinin dirlik ve düzeninin en güzel örneğidir. Yani ortak paydamız kültürümüz olan herkesim tarafından, her il tarafından, her insan tarafından da en güzel şekilde paylaşılmıştır. Bu da en güzel icra örneği de biraz evvel burada icra edilmiştir" dedi. 

Başkan Gürkan, "Tabi Celal Güzelses olsun, Hafız Osman Öge olsun ve Malatyalı Fahri Kayahan olsun, biz bunların hayatlarını dinlerken hakikatten o hayat hikayelerinde zaman zaman gözlerimiz yaşarırdı.  Onların güfteleri ve bestelerinden hep evlerimizde, geçmişteki taş plak döneminde, daha sonraki kaset döneminde, daha sonra CD, bunları hep dinlemişizdir. Bizlerde Battalgazi Belediyesi Kültür Müdürlüğü olarak arkadaşlarımıza bu üç il ve bölgenin birlik ve beraberliğinin göstergesi olarak birlikte Malatya'nın hemhal olduğu ve aynı paydada buluştuğunun gösterme anlamında böyle bir organizasyon düzenledik. Bu organizasyonu düzenleyen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Buraya katılmanızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum" dedi.

Başkan Gürkan'ın yaptığı konuşmanın ardından konsere geçildi. "Üç İl Üç Değer" adlı Türk Halk Müziği Konseri, Elazığ Devlet Klasik Türk Müziği Korosu, Malatya Battalgazi Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu ve Diyarbakır Valiliği Türk Halk Müziği Korosu elemanları yer aldı. "Üç İl Üç Değer" adlı Türk Halk Müziği Konseri'nde, Malatyalı Fahri Kayahan, Elazığlı Enver Demirbağ ve Diyarbakırlı Celal Güzelses'in eserleri seslendirildi. Konser, izleyenler tarafından büyük beğeni topladı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız