SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Üç Parti, Üç Bakış

A- A+ PAYLAŞ

AKP İl Başkanı Mustafa Şahin (soldaki), AKP'nin Türkiye'de devrim niteliğinde çalışmalarda bulunduğunu, bütün bölgeye barış getirecek açılımlar yaptığını söyledi. CHP il başkanı Celal Berktaş (ortadaki) açıklamasında, "Cumhuriyeti birlikte kuranlar birbirlerine düşman edilmek istenmektedir." dedi. MHP İl Başkanı Ömer Ekici (sağdaki) de, yaptığı açıklamada "İçteki ve dıştaki bu güruhun sinsi faaliyetleri ne kadar yoğun ne kadar tehditkâr ve ne kadar yakına gelirse gelsin; Cumhuriyetimizi yıkmaya, yaralamaya, sıfatlandırmaya ve milletimizi ayrıştırmaya hiç kimsenin gücü yetmeyecektir." dedi.

AKP'NİN AÇIKLAMASI..
AKP'nin il binasında Cumhuriyet Bayramı'nın yıldönümü nedeniyle bir basın açıklaması yapan ve demokratik açılım konusunu üzerinde de duran Şahin, "Yıllardır siyasi odakları bırakın, iktidar olmuş zümreler kardeşin kardeşi vurmasından nemalandılar. Kimileri dağa çıkanlar üzerinden, kimileri de dökülen kanlar üzerinden siyasi kimlik oluşturmaya çalıştılar. Bazı kesimlerin gerilimden medet umarak oy topladığı bu ülkede oy kaygısı olmadan, bir tek Genel Başkanımız ve Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan birlik ve beraberlik için terör örgütünün silahlarını bırakıp, dağdan inmeleri yolunu açmıştır. Bunu büyük bir kararlılıkla, rakiplerinin ucuz ve hamasi demagojilerine aldırmadan yapmıştır. Sadece Türkiye'de akan kan ve terör durdurulamamıştır. Bütün bölgeye barış getirecek açılımlar yapılmıştır. Başbakanımız, Türkiye'yi 2002'den bugüne en kritik noktadan geçirip, en doğru karar ve adımlarla huzur ve güven ortamı oluşturmuştur. Bu ülke yakın tarihinin en büyük gelişmesini yaşarken; terör, gerilimler biterken, çocukların hayatı kurtulurken, analarımızın gözyaşları dinerken, yaşadığımız o korkunç 25 yılı geride bıraktığımız için sevinirken, birilerinde bir burukluk var gibi gözüküyor. Birileri bu huzur ortamını mümkün olduğunca küçümsemeye çalışıyor. Birileri huzurun anlamını kavrayamamış gibi gözüküyor. Unutulmaması gereken bir şey var ki; terörün, çatışmanın, insanların öldürülerek yok edilmeyeceğidir. Kanı kanla yıkadıkça terörün arttığı ve gerilimlerin daha da büyüdüğü içler acısı bir gerçektir. Bu ülke binlerce insanını ve yüzlerce milyar dolarını bu çatışmalara gömmüştür. Şimdi milletimizin enerjisi ve çatışmalara giden paraları yeniden bölge insanımızın yaşam standartlarının yükseltilmesinde harcanmaktadır. Türkiye artık 3 Kasım 2002 öncesi günlerdeki gibi dış ülkelerin; Cumhuriyet öncesi "Hasta Adam" diye görmeye çalıştıkları kaygılı, endişeli, güvensiz değildir. Hangi göstergelere bakarsanız bakın, ister ekonomiye, ister çalışma hayatına, ister sosyal barışa, ister bu ülkenin dünyada artan güven ve gücüne bakalım; bu ülkenin yıldızının her alanda parladığını görmekteyiz. Bizim iktidarımız halkımızın iktidarıdır. Dört seçim üst üste alternatifsiz birinci parti olma özelliğini halkımız bize vererek, Türkiye Demokrasisini ayıplardan kurtarın dedi. Biz de Türkiye'yi ayıplanan bir ülke olmaktan kurtarmaya çalışmaktayız" dedi.

Şahin, sözlerine şöyle devam etti; "O kasvetli günler, o kaos ortamı tamamen milletin hafızasından silininceye kadar ülkemizin önünü açmaya, halkımızla birlikte koşmaya devam edeceğiz. Yarım asır boyu her hükümet döneminde kartopu gibi büyüyen, bütün iktidarların müdahale etmeyi risk gördüğü sorunlar bizim iktidarımıza kadar birikmiş, ertelenmiştir. Biz ülkemizin geleceği, gelecek nesillerin emniyeti için sorunları sümen altı eden, erteleyen bir politika izlemeyerek her alanda devrim niteliğinde çalışmalar gerçekleştirerek, siyaseti, adil, özgür, barışçı ve müreffeh bir toplum arayışının aracı olarak gördük. Unutmayalım ki, Türküyle, Kürdüyle, Lazı Çerkeziyle, Abazası Ermenisiyle, Rumuyla, Arnavutuyla, Alevisi - Sünnisiyle aynı gemideyiz. Demokratikleşme yolunda hükümetimizin yapmış olduğu açılımları istismar konusu yapacak şekilde kimse imtiyaz talep etmesin, herkesin talebi birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek olmalıdır."

CHP'NİN AÇIKLAMASI..
CHP İl Başkanı Celal Berktaş, yaptığı açıklamada şöyle dedi:

"Cumhuriyetimizin ilan edilişinin 86. yılını kutluyoruz.

Dönüp o günlere bakalım.

Bu Cumhuriyet bir KURTULUŞ SAVAŞI ile elde edilmiştir.

Bu savaş, YEDİ DÜVELE-ULUSLAR ARASI EMPERYALİZME karşı kazanılmıştır.

Onların YERLİ İŞBİRLİKÇİLERİ TEPELENEREK kazanılmıştır.

Bu ülkenin HALKI tarafından kazanılmıştır.

Bu savaş verilirken hiç kimsenin ETNİK kimliğine bakılmamıştır.

Kimsenin Dinine- Mezhebine bakılmamıştır.

Kurşun adres sormamıştır.

Düşman kimlik sormamıştır.

Kurşun sıkarken, süngü batırırken, Şu Türk, bu Kürt, falan Alevi, filan Boşnak dememiştir.

Atatürk Cumhuriyet’i kurarken birilerinden İCAZET mi aldı?

Atatürk, İSYANCILARLA PAZARLIK MI ETTİ?

Atatürk birilerinden YOL HARİTASI mı istedi?.

Geldiğimiz şu günlerdeki manzaraya bakalım.

BÖLÜCÜ TERÖR HORTLATILMIŞTIR.

Ülkenin binlerce insanı öldürülmüş veya sakat kalmıştır.

Durup dururken ülkede AZINLIKLAR yaratılmaya çalışılmaktadır. Cumhuriyeti birlikte kuranlar birbirlerine düşman edilmek istenmektedir. Durup dururken KİMLİK sorunları gündeme getirilmektedir.

Cumhuriyetin başında CUMHURİYET İLKELERİNİ HAZMEDEMEMİŞ kişiler oturmaktadır.

İktidarda, Cumhuriyetin Değerlerine karşı çıktığı Mahkeme kararı ile belirlenmiş ve bu yüzden CEZALANDIRILMIŞ bir parti bulunmaktadır.

SEVR senaryoları gündemdedir.

Terör Örgütü ile Açık veya gizli PAZARLIKLAR yapılmaktadır.

Terör Örgütünün savları İktidar Yandaşlarınca açıkça savunulmaktadır.

Binlerce insanın kanına girmiş Terör Örgütünün mensupları, Devlet Törenleri ile karşılanmaktadır.

Ayaklarına Mahkeme götürülmektedir. ZAFER KONVOYLARI düzülerek ŞENLİKLER yaptırılmaktadır.

İRTİCAİ unsurlar, sistemli olarak devlet kadrolarına yerleştirilmiştir.

İRTİCA ile Mücadele SUÇ haline getirilmiştir.

Devletin Kurumları birbirine düşürülmeye çalışılmaktadır.

Bütün bunlar olurken, bizi İdare edenler GAFLET içindedir.

Unutmayalım!

Bu Cumhuriyet kimsenin bize hediyesi değildir.

Türk Halkının Kanı ile canı ile kurulmuş ve sürdürülmüştür.

Ulu Önder’in kurduğu Cumhuriyet Halkımıza mal olmuştur. Cumhuriyet bir YAŞAM BİÇİMİ haline gelmiştir.

Bu halk ULUSAL BİRLİĞİN, ÜLKE BÜTÜNLÜĞÜNÜN ne anlama geldiğini bilmektedir.

Bu halk kendisini ayrıştırmaya çalışanları İYİ tanımaktadır.

Bu halk ayrımcılara, bölücülere, mürtecilere günü gelince gereken cevabı verecektir. Gerekirse Cumhuriyeti için canını verecektir.

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti!

Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun!"

MHP'NİN AÇIKLAMASI..
MHP İl Başkanı Ömer Ekici de, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"19 Mayıs 1919’da Atatürk’ün Samsun’a çıkarak milli mücadeleyi başlatıp, 29 Ekim 1923 tarihinde ‘’Türk milletinin karakterine ve adaletine en uygun olan idare , Cumhuriyet idaresidir’’diyerek ilan ettiği Cumhuriyet Türk milletine bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değer olarak tarihin önemli bir sayfasında yerini almıştır.

Böylelikle Türk milleti kutlu varlığını sömürge yapmak isteyen işgalcilere karşı verdiği mücadeleyle bağımsızlığını elde etmiş kendi geleceği hakkında tek son sözün ve yetkinin yine kendisinde olacağını göstermiş ve isbat etmiştir.

Yüce Atatürk’ün 'Tek bir Egemenlik var oda Milli Egemenlik' ifadesi yerini bulmuştur.

Cumhuriyetin en büyük erdemi;

Türk toplumunu milli olma bilincine kavuşturması ve bireyi yurttaş konumuna yükseltmesidir.Milletimiz Cumhuriyetle birlikte milli bir devletin , onurlu özgürce düşünebilen ve eşit haklara sahip yurttaş ları haline gelmiş devletin tek ve gerçek sahibi olmuştur.

Ne varki tarihe mâl olmuş bu milli iradenin 86. yılını kutladığımız bugün, bu iradeye vurulmak istenen darbenin sinsi planlarını hiç olamadığı kadar endişeli ve dört bir koldan sürdürülen tahriklerle karşılaşmış bulunmaktayız.

Bu yorucu ve ayrılıkçı talepler;
Sorumluluk makamında bulunanlar tarafından hoş görülmekte ve bu durum Cumhuriyetimizin zedelenmesine ve tahrib olmasına zemin hazırlamaktadır.

Ancak şu bilinmelidir ki; Türk milleti kurulan bu oyunun ve çirkin niyetin tam anlamıyla farkındadır.

İçteki ve dıştaki bu güruhun sinsi faaliyetleri ne kadar yoğun ne kadar tehditkâr ve ne kadar yakına gelirse gelsin;
Cumhuriyetimizi yıkmaya, yaralamaya, sıfatlandırmaya ve milletimizi ayrıştırmaya hiç kimsenin gücü yetmeyecektir.

Türk milleti bu çirkin emelleri ve tuzakları bozacak güce, azme ve cesarete fazlasıyla sahiptir.Son günlerde yurdumuzun her köşesindeki milli duruş, milli heyecan ve milli uyanış bunun en açık ve bariz kanıtıdır.

Aziz milletimizin birlik ve beraberliğinden rahatsızlık duyan herkese en anlamlı karşılık bin yılı aşkın süreden beri katışıksız bağlarla bağlanan kardeşlik duygusuna sahip çıkmakla gösterecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle;

Büyük ve Aziz milletimizin Cumhuriyet Bayramını en içten dileklerimle kutlar.

Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün kurucu kahramanları ve şehitlerimizi minnet ve şükranla anıyor hepsine yüce Allah’tan rahmet diliyorum."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız