SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Üç Yere Daha Alt Geçit Gündemde..''

A- A+ PAYLAŞ

Belediye Başkan Vekili Alaattin Acun, SP Genel Başkan Vekili Recai Kutan'ın belediyeyi ziyareti sırasında, Çevreyolu üzerindeki Turgut Temelli alt, Sanayi ve Battalgazi kavşaklarına da alt geçit yapımının planlandığını söyledi.

Malatya’da bulunan Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan Malatya Belediyesi’ni ziyaret edere, Belediye Başkan Vekili Alaattin Acun’dan belediye yatırımları ve çalışmaları hakkında bilgi aldı. Kutan’ın ziyaretine SP İl Başkanı Mustafa Özhüsrev, Merkez İlçe Başkanı Ramazan Acar ile İl ve Merkez İlçe Başkanlığı yönetim kurulu üyeleri de eşlik etti.

Belediye Başkanı Cemal Akın’ın il dışında olması nedeniyle yerine vekalet eden Belediye Başkan Vekili Alaattin Acun ile bir süre görüşen Recai Kutan, Başkan Vekili Acun’a bazı sorular yönelterek, belediye yatırmları ve çalışmaları hakkında bilgi edindi. Belediye Başkan Vekili Acun ziyarette, SP Genel Başkanı Recai Kutan’ı Malatya’da görmekten mutlu olduklarını ifade etti.

Kutan’ın, inşaatı devam eden araç alt geçitlerinin son durumu hakkındaki sorusu üzerine Başkan Vekili Acun, altgeçitlerin ihale şartnamesi gereği 90 gün içerisinde bitirileceğini, altgeçidin çift yönlü ve her taraftan sağa dönüş şeridinin olacağını söyledi.

Milli Egemenlik ve Sıtmapınarı kavşaklarına yapılmakta olan araç altgeçitlerinin bütün teknik hesaplamalarının yapıldığını, Gaziantep’e gidilerek oradaki örneklerinin de incelendiğini kaydeden Acun, “Gaziantep’te yapılan altgeçitlerin alan genişliğinin 16 metre olduğu görüldü. Malatya’daki alan daha geniş bir alan. Bu yüzden alanın darlığı yönünden bir sıkıntı yok” dedi.

Sözkonusu bölgelerde yoğun bir trafik hareketi yaşandığını belirten Acun, altgeçitlerin, trafik yoğunluğunu önemli ölçüde gidereceğini ve bu yoğunluktan kaynaklanan sorunları yüzde 60-70 oranında azaltacağının hesaplandığını kaydetti. Acun, “ altgeçitlerin hizmete girmesi ile birlikte inşallah bu sıkıntılar azalacak, vatandaşımız rahat edecektir” şeklinde konuştu.

Kutan ise, Malatya’nın sürekli büyüdüğünü, bu büyüme ile birlikte trafik yoğunluğunun arttığının gözlendiğini belirterek, “İnşallah bu alt geçitler Malatya için faydalı olacak, vatandaşımız rahat edecek. Hayırlı, uğurlu olsun” dedi.

3 KAVŞAĞA DAHA ALT GEÇİT..
Altgeçit ulaşım sisteminin tamamlanması ve trafiği rahatlatılması amacıyla Battalgazi, Emeksiz ve Sanayi kavşaklarına da geçitler yapılmasının hedeflendiğini belirten Acun, “Belediye Başkanımız bu bölgelere de geçitler yapılması için Karayolları ile temaslarını sürdürüyor. Sözkonusu bölgelere de altgeçitler yapıldığı takdirde Malatya trafiği daha da rahatlayacaktır” dedi.

Kutan’ın Arıtma Tesisi’nin durumunu sorması üzerine, Başkan Vekili Acun, arıtma tesisinin tam teşekküllü çalıştığını ve hiçbir sıkıntının olmadığını belirterek, “Ancak Malatyamız’ın altyapısında sıkıntılar var. Altgeçitlerle birlikte 8 km.lik yağmursuyu drenaj inşaatına başladık. Yağmursuyu drenaj sistemi faaliyete geçince Atıksu Arıtma Tesisi daha verimli bir şekilde çalışacak” şeklinde bilgiler verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız