SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Uçağı Suriye Düşürmüş !

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:07:56
Uçağı Suriye Düşürmüş !
A- A+ PAYLAŞ
 
Hatay'ın güneyinde Lazkiye'nin 8 mil kadar açığında radardan kaybolan Türk savaş uçağını Suriye'nin düşürdüğü açıklandı.
 
Genelkurmay Başkanlığı’nın dün internet sitesine koyduğu 47 numaralı bilgi notu, Türkiye’nin yanı sıra dünyanın da gündemine bomba gibi düştü. Gün boyunca iddialar birbirini kovalarken Brezilya gezisinden dönen Başbakan Erdoğan güvenlik zirvesini topladı. Gece yarısı yazılı açıklama gündemi bir kez daha sarstı: Türk savaş uçağını Suriye düşürdü. 
 
Üçgen koordinat     
 
Genelkurmay’ın notunda, “22 Haziran tarihinde görev uçuşu için saat 10.30’da Malatya-Erhaç Meydanı’ndan kalkış yapan bir uçağımızla saat 11.58’de Hatay ili güneybatısında deniz üzerinde radar ve telsiz teması kesilmiştir. Arama kurtarma çalışmalarına derhal başlanmıştır” bilgisi yer aldı. Bu bilgiden uçağın Akdeniz’de Kıbrıs’ın Karpaz burnu, Hatay’ın Samandağ ilçesi ile Suriye’nin Lazkiye limanı arasındaki bir üçgen içinde düştüğü anlaşıldı.
 
‘ANA’, rota değiştirdi
 
Genelkurmay’ın internet sitesindeki bu açıklamasından kısa süre sonra Brezilya’dan Türkiye’ye dönüş yolunda olan Başbakan Tayyip Erdoğan ve beraberindeki heyeti getiren ANA uçağının rotasının değiştiği, uçağın daha önceden planlandığı gibi İstanbul’a değil Ankara’ya ineceği ve Dışişleri, İçişleri, Milli Savunma bakanları ile Genelkurmay Başkanı, Hava Kuvvetleri Komutanı’nın katılımıyla bir güvenlik zirvesi yapılacağı belirtildi.
 
Güvenlik zirvesi
 
Sürpriz güvenlik zirvesi, uçağın Suriye tarafından düşürüldüğü iddialarını artırdı. Ancak ANA, İtalya semalarındayken Erdoğan’a eşlik eden basın mensuplarının indirilmesi için rota yeniden İstanbul’a çevrildi. Erdoğan, İstanbul’dan Ankara’ya gelerek düzenlediği basın toplantısının ardından güvenlik zirvesine geçti.
 
Herkes Erdoğan’ı bekledi
 
Yabancı ajanslar da Türk savaş uçağının Suriye tarafından düşürüldüğünü “flaş gelişme” olarak duyururken, Ankara’da başta Genelkurmay ile Dışişleri olmak üzere tüm ilgili kurumlar sessizliğini korudu. Tüm dünya Başbakan Erdoğan’ın Ankara’da yapacağı açıklamaya kitlendi.
 
Uçağımız düşürüldü
 
BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen ve 2 saat 10 dakika süren güvenlik zirvesinin ardından yapılan yazılı açıklamada, “Uçağımızın Suriye tarafından düşürüldüğü anlaşılmıştır” denildi. Başbakanlık Resmi Konutu’nda gerçekleştirilen güvenlik toplantısının ardından yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada, 22 Haziran’da görev uçuşu için Malatya Erhaç Meydanı’ndan kalkış yapan uçakla radar ve telsiz temasının kesilmesinin akabinde yaşanan gelişmelerin yapılan toplantıda ele alındığı belirtilerek, şunlar kaydedildi: “İlgili kurumlarımızın sağladığı verilerin değerlendirilmesi ve Suriye ile yürütülen ortak arama kurtarma faaliyetleri çerçevesinde elde edilen bilgiler neticesinde uçağımızın Suriye tarafından düşürüldüğü anlaşılmıştır. Pilotlarımız dahil arama kurtarma çalışmaları halen devam etmektedir. Türkiye olayın tam olarak aydınlatılmasının ardından nihai tavrını ortaya koyacak, atılması gereken adımları kararlılıkla atacaktır.”
 
Basına kapalı gerçekleştirilen, Başbakan Erdoğan başkanlığındaki zirve 2 saat 10 dakika sürdü. Zirveye Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Mehmet Erten ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan katıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız