SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Uçağın Yeri Belirlendi

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:09:03
Uçağın Yeri Belirlendi
A- A+ PAYLAŞ
 
Suriye tarafından düşürülen Türk uçağının yeri tespit edilirken, uçağın enkazı ve kayıp pilotların bulunması için Akdeniz'de yoğun bir çaba sarf ediliyor. Havanın kararmasına rağmen arama çalışmaları devam ederken, bölgeye bir de firkateyn sevk edildi.
 
22 Haziran’da görev uçuşu kapsamında Malatya’nın Erhaç Meydanı’ndan havalanan RF-4E ‘Phantom’ uçağının Suriye tarafından düşürülmesinin ardından Akdeniz’de başlatılan arama çalışmaları devam ediyor. Yanarak denize düştüğü kaydedilen uçağın yerinin tespit edildiği ve denizin bin 300 metre derinliğinde olduğu vurgulanırken, Pilot Yüzbaşı Gökhan Ertan ve Pilot Teğmen Hasan Hüseyin Aksoy’a ise henüz ulaşılamadığı belirtildi. Kayıp pilotlar ile uçağın enkazına ulaşılabilmesi noktasında Malatya Erhaç, Ankara Etimesgut ve Adana İncirlik Askeri Hava Üssü’nden uçak ve helikopterlerin yanı sıra Mersin ve İskenderun’dan da hücumbot ve Sahil Güvenlik Komutanlığı’na ait botlar bölgeye intikal ettirildi.
 
BÖLGEYE FİRKATEYN SEVK EDİLDİ
Arama çalışmalarına katılan Sahil Güvenlik Komutanlığı’na bağlı gemiler, Hatay’ın Samadağ ilçesine bağlı Çevlik beldesindeki askeri limanda yakıt ikmali yapıp, bölgeye geri döndü. Yerli ve yabancı basın mensupları, gelişmeleri anı anına haber merkezlerine ulaştırabilmek için Çevlik beldesinde adeta üs kurarken, vatandaşlar da gelişmeleri meraklı gözlerle takip ediyor.
Kayıp pilotlara ve uçağın enkazına ulaşılması adına başlatılan çalışmalar, havanın kararmasına rağmen aralıksız devam ederken, bölgeye bir de firkateyn sevk edildiği öğrenildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız