SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Uçak da Bekletildi Ama..

A- A+ PAYLAŞ

Almanya'daki yangında ölenlerin cenazesi için Gaziantep'e gelen gurbetçiler, Malatya'dan direkt Almanya'ya giden uçağa yetişmeye çalışırken Malatya-Adana karayolunun kapalı olması nedeniyle mahsur kaldı.

Malatya-Adana karayolu Doğanşehir ilçesi Sürgü ve Reşadiye Geçidi kardan dolayı ulaşıma kapanınca uzun kuyruklar oluştu. Yolda kalanlar arasında Almanya'daki yangın faciasında ölenlerin cenazesi için Almanya'dan Gaziantep'e gelenler de yer aldı. Yolcuların, Almanya'ya gidecek direkt uçağa binmek üzere karayoluyla Gaziantep'ten Malatya'ya gelmek istedikleri öğrenildi.

Karayolları ve İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'ne ait araçlar kardan kapanan yolu açtı. Vali Halil İbrahim Daşöz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Kazgan, İl Genel Meclisi Başkanı Abdurrahman Atay, Karayolları Şube Müdürü Yaşar Merde de Doğanşehir ilçesindeki yol açma çalışmalarını yerinde inceledi.

Yolun kardan kapalı olması dolayısıyla Malatya'dan Almanya'ya direkt kalkacak uçağın bekletilmesi için Vali Halil İbrahim Daşöz, ilgililerle görüştü. Uçak, Malatya'da 1 saat 10 dakika bekletildi. Ancak yolun açılması gecikince uçak Almanya'ya uçtu. Yol açılınca gurbetçiler Malatya Havaalanı'na gelip uçakla İstanbul'a, oradan da Almanya'ya gitti.

Konuyla ilgili basın mensuplarına açıklama yapan Vali Halil İbrahim Daşöz, "Almanya'da hayatını kaybeden insanlarımızın yakınları Gaziantep'teydi. Bunlardan 22'si, Gaziantep Belediyesi'nin tahsis ettiği otobüsle ilimize gelip buradan uçakla Almanya'ya gidecekti. Uçağın belli bir saati vardı. Gönderilen araç da belediye otobüsü olunca hava şartlarından dolayı oldukça sıkıntılı yolculuk yapmışlar. Gecikerek ilimize intikal ettiler. 1 saatten fazla süre bekletmemize rağmen uçağa yetişemediler. Daha sonra başka bir uçakla İstanbul üzerinden Almanya'ya gittiler. Ben de kendileriyle havaalanında ayrıca görüştüm" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız