SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Uçak Kazası' Tatbikatı Yapıldı

0
Güncellendi - 2017-10-26 03:05:27
'Uçak Kazası' Tatbikatı Yapıldı
A- A+ PAYLAŞ

Uçak kazası tatbikatı yapıldı

Malatya Havalimanı'nda uçak kazaları ile ilgili tatbikat yapıldı. DHMİ Malatya Havalimanı Müdürlüğü'nce, Malatya Havalimanı Acil Durum Planına istinaden gerçekleştirilen tatbikat havalimanı içi ve 8 kilometre yarı çaplı alanı kapsadı.

Vali Yardımcısı Mehmet Ali Aytaç başkanlığında yapılan tatbikata, DHMİ Havalimanı Müdürü Yücel Besim Aladağ, 7. Anajet Üs Komutanı Albay Hüseyin Kanbur, Güvenlik Komisyonu ve Kriz Merkezi üyeleri, EADB Birimi üyeleri, Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele (ARFF) ekipleri ile protokol yapılan kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Senaryo gereği Malatya Havalimanı'ndan kalkışından 3 dakika sonra acil durum deklare etmiş ve kuleden iniş izni istemiş olan yolcu uçağına Hava Trafik Kontrol Ünitesi tarafından verilen iniş izni ile Havalimanı ARFF ekipleri yaklaşık 1 dakika 35 saniyede olay yerine ulaşarak duman çıkan bölüme su, köpük ve kimyasal söndürücü ile müdahale ederken, DHMİ Müdürlüğü personeli ve sağlık görevlileri de uçaktaki yaralılara müdahale etti.

Tatbikat sonrası katılımcılar ile kullanım dışı F4 lerin önünde hatıra fotoğrafı çektirildi.

(Bülten)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız