SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Uçak Seferleri İptal

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:54:03
Uçak Seferleri İptal
A- A+ PAYLAŞ

Yurt genelindeki olumsuz hava koşulları nedeniyle Türk Hava Yolları (THY) iç hatlarda 25, dış hatlarda ise 8 seferi karşılıklı olarak iptal etmek zorunda kaldı. Biletlerini iptal etmek isteyen yolcular THY bilet satış bankolarının önünde uzun kuyruklar oluşturdu. 

İstanbul'un genelinde etkisini gösteren kar, Atatürk Havalimanı’nda uçuşları aksattı. Havalimanında pistler karla mücadele araçlarıyla temizlenirken, uçaklar da kalkış öncesi ‘de-icing’ uygulamasına tabi tutuluyor. Bu da uçuşlarda kısa süreli gecikmeler olmasına sebep oluyor. Yurt genelinde elverişsiz hava koşulları sebebiyle Türk Hava Yolları iç hatlarda 25 seferini karşılıklı olarak iptal etmek zorunda kaldı. Batman, Kastamonu, Gaziantep, Kayseri, Mardin, Malatya, Erzincan, Kahramanmaraş, Trabzon, Konya, Diyarbakır, Antalya, Nevşehir ve Sivas seferlerinin iptal edildiği öğrenildi. Dış hatlarda ise; Cenevre, Petersburg, Venedik, Brüksel, Leipzig, Moskova, Tunus, Hamburg seferleri iptal edildi.

Yoğun bakımdaki ablasını görmeye gitmek için havalimanına gelen Rukiye Can, "Ablam yoğun bakıma kaldırıldı. Bileti dün gece aldık. Acil işim vardı. Uçuşum iptal edildi. Ablam yoğun bakımda çok hastalanmış. Şimdi gidemiyorum. Eve gideceğim haber bekleyeceğim” dedi.

Akraba ziyareti için Kastamonu’ya gidecek olan Emre Okan Kaleli ise, “Uçuşum iptal edildi. Bilet parasını almak için havalimanına geldim. Askere gitmeden önce babaannemin yanına gitmek için uçak bileti aldım. Fakat iptal oldu. Otobüsle gideceğim” dedi.

Çocuğu ile 7 saattir havalimanında beklediğini belirten bir başka yolcu ise Mardin’e gideceğini, uçuşunun iptal edildiğini söyledi.

Cenazesi sebebiyle Kahramanmaraş’a gitmek için Atatürk Havalimanı’na gelen Mehmet Dilek de, “Maraş iptal oldu, şimdi Hatay’a gideceğim. Şu an uçağın kalkmasını bekliyorum. Uçuşun iptal olduğu saat 08.00 gibi haberim oldu. Biz buraya geldik mecburen Hatay üzerinden geçeceğim. Acil gitmem gerekiyor” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız