SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Uçak Seferleri Ne Zaman Başlayacak?

0
Güncellendi - 2016-07-22 06:44:56
Uçak Seferleri Ne Zaman Başlayacak?
A- A+ PAYLAŞ

  • 16 Temmuz Cumartesi günü ulaşıma kapatılan Malatya Havalimanı, 22 Temmuz Cuma gecesine kadar 'kesin' kapalı.. Sonrası belli değil..

Darbe girişimi ve buna destek veren askeri personel bulunduğu, darbecileri taşıyan 7 nakliye uçağının indiği saptamalarının ardından, askeri uçuşların engellenmesi için 16 Temmuz Cumartesi sabaha karşı, Büyükşehir Belediyesi'nin ağır araçlarının piste yerleştirilerek kapatılmasıya birlikte Cumartesi gününden bu yana Malatya'ya THY ve özel şirketlerin uçak seferleri de yapılamıyor.

THY'nin sefer iptal listesinde, Malatya Havalimanı'na yapılacak seferlerin 21 Temmuz Perşembe ve 22 Temmuz Cuma günü de yeralırken, 23 Temmuz Cumartesi günü için seferin yapılacağına ya da yapılmayacağına dair bir kayıt bulunmuyor. Bu da, seferlerin Cumartesi günü başlama ihtimalini ortaya çıkarıyor.

15 Temmuz Cuma gecesi başlayan darbe girişimi sırasında, THY ile bünyesindeki şirketin İstanbul ve Malatya seferi yapılmış, ancak 16 Temmuz Cumartesi sabaha karşı pistin kapatılması üzerine, gelen yolcu uçakları Malatya'da kalmıştı.

Bu arada, Malatya'ya yapılan uçak seferlerinin yanı sıra Malatya- Ankara arasındaki 4 Eylül Mavi Tren seferinin 11 Temmuz'dan itibaren iptal edilmiş olması, yolcu yoğunluğunu otobüslere yöneltti. Ankara, İstanbul, İzmir başta olmak üzere tüm hatlarda otobüsler tam dolu olarak sefer yapıyorlar.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

Pano05

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

14 yorum yapılmış

  • Temmuz (7 yıl önce)
    Ne zaman acilacak biliyormusunuz?
    0
    0
    Yanıtla
  • Sedat (7 yıl önce)
    Oldu bitti yani bu kadar uzatmanın ne anlamı var bu saatte sonra ne olacak
    0
    0
    Yanıtla
  • Palaz (7 yıl önce)
    Erhac havalimani ne zaman acilacak acaba
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya sevdalısı (7 yıl önce)
    Malatya'da  yerel basında ara ara gündeme gelen Malatya Havalimanın'daki mevcut terminalin kapasitesi ile ilgili yorum ve değerlendirmeleri okuyunca yurtiçi ve yurtdışın da birçok havalimanını görmüş ve incelemiş biri olarak tecrübelerimi yüksek müsadeleriniz ile aktarmak istiyorum. Malatyamızın mevcut Havalimanı birçok il'de olmayan  2 adet pistte sahiptir. Bu durum Malatyamız için şüphesiz büyük bir avantaj. Bir diger avantajı da rüzgar ve  halihazırda bulundugu yer Malatyanın dogu ve batıya dogru gelişimini engellemiyecek bir mevkide, havalimanları şehirlerin 40-50 yıllık gelişimini engellemiyecek şekilde planlanır. Şehre uzaklığı Ankara Esenboğa Havalimanı ile kıyaslanır ise Malatya havalimanı şehre daha yakın. Ayrıca askeri havaalanı ile yan yana olmasının birçok şehirde örneği var,  en son hizmete açılan son derece modern Diyarbakır havalimanı askeri havaalanı ile aynı yerde. Malatyamızın mevcut terminalinin kapasitesi yetersiz bulunuyorsa , terminalin yan tarafında yer alan boş araziye ayrı bir terminal yapılarak büyük şehirlerdeki gibi biri GELEN yolcu diğer ise GİDEN  yolcu terminali olarak kullanılabilir. Böylece havayolu hizmet kesilmeden terminal kapasitesi artırılmış olur. (İzmir Adnan Menderes Havalimanı da bu yöntem ile büyütülmüştü) Bilindiği üzere mevcut terminal yapılalı 5-6 yıl oldu. Kullanımda olan terminal binasını yıkıp yeniden yapmak  5018 Sayılı Kamu Mali Kontrol Kanun'unun kamu kaynaklarını etkili ve verimli kullanımı ilkesine de uygun olmaz. Harcanacak para ile Malatyamıza başka hizmetler yapılabilir. Malatya sevdalısından saygılarımla.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ben size malasef katılmıyorum. Ada'na da ıncırlık hava üssü var ama aynı zamanda şakirpasa sivil havalimanı da var.. Bırde Ada'na - Mersin arası Çukurova bölgesel havalimanı yapılmakta! Bolu ya 2 adet yapılmakta. 1 tanesi Abant ta turıstık küçük alan dıgerı Bolu merkeze yapılmakta..Malatya yada yenisi rahatlıkla yapılabılır! Askeri tesisler askeri üsler savas durumunda dusman tarafından kullanılacak ılk vurulacak hedeflerdır bundan dolayı sıvil bir havalımanı Malatya ya şarttır kale yönünde yapılmalıdır
    0
    0
    Yanıtla
  • ersssyy (7 yıl önce)
    26temmuzda basliyacak sanirim
    0
    0
    Yanıtla
  • Duyumunuz saglammi?
    0
    0
    Yanıtla
  • kaysi diyari (7 yıl önce)
    havalimanini ne zaman acilacagina dair bu haberden baska haber yapilmadi yerel medyanin bu konuda ciddi haber yapmasi lazim
    0
    0
    Yanıtla
  • İbrahim (7 yıl önce)
    Bağımsız adlı yorumcu, Bırak malatyadan kalkan uçağın ,ankara yada istanbula boş uçtuğunu, Malatyadan düzenli almanya nürnberge direkt uçuşları vardı.Sen ya Malatya dışında yaşıyorsun yada burada hiç uçağa binmemişsin.Bu yaşıma geldim.Ankara yada istanbula boş uçan uçak ne gördüm, nede duydum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya Sevdalısı (7 yıl önce)
    Artık Malatyaya sivil ve uluslarası bir havalimanı yapılması ihtiyacı ayan beyan ortadadır,Malatya gibi bir büyükşehire askeri havaalanı yakışmıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet Çelik (7 yıl önce)
    elazığın havalimanı bayağı büyük ve güzel olmuş malatyada kaleye yapılmasından ziyade yeni açılacak çevreyoluna yakın bir yerde ve karakaya barajı kıyısında olması daha doğru daha güzel olur eğer olacaksa
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (7 yıl önce)
    Buradan havalımanı ıle ılgılı olarak burası askeri havalımanıdır, buraya terminal binası yaparak sivil süsü vermek aldatmacadır! Malatya ya yepyeni sivil bir havalimanı yapılmalıdır bu havalimanı da kale tarafına Elazığ yolcusu da binecek sekılde uluslararası olmalıdır dıye yazmaktan ben bıktım. Bazı arkadaslar gerek yok masalı anlattı durdu! Alın size havalimanı nezaman açılacağı belli bile değil! Kım haklıymış ey Malatyalılar. Biz geleceği görerek konuştuk boş konuşmadık yani..
    0
    0
    Yanıtla
  • Bağımsız (7 yıl önce)Mehmet isimli kullanıcı yorumuna
    Hemen yanımızda bizden daha yoğun bir üs olan Diyarbakır var orayı görmüyor musunuz? Orası da üs! Biraz ekonomik düşünün. Ayrıca buradan milyonlar uçtuda kapasite mi yetmiyor Elazığ ikiye katladı şehri biz daha bunu dolduramazken bi tane daha isteyelim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Daha önce hiç Erhac'dan uçmadınız heralde. Burayı dolduramadığımızı iddia etmeniz gülünç.
    0
    0
    Yanıtla