SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Uçak Seferlerine Kar Engeli

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:26:13
Uçak Seferlerine Kar Engeli
A- A+ PAYLAŞ
 
İstanbul’da dün akşam saatlerinden başlayan ve gece yarısından sonra da etkisini arttıran kar yağışı sonrası Atatürk Havalimanı’nda bugün iç hatlarda 82 ve dış hatlarda da 108 sefer iptal edildi. THY yetkilileri, iptallerin işletme nedenlerinden olduğunu ve genelde pistlerde yapılan temizleme ve uçaklara uygulanan de-icing denilen buzlanmayı önleyen alkol ve glikoz karışımı bir sıvı ile yıkanmasından meydana gelen gecikmelerin arka arkaya gelmesinden kaynaklandığını söylediler.
 
Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Atatürk Havalimanı Baş Müdürü Celal Özuğur geçen hafta başlattıkları 'Kırmızı Alarm'ın devam ettiğini, pistlerde 50 personel ve tüm teknik donanımla hazır olduklarını belirterek şunları söyledi:
 
"İstanbul’da gece saatlerinde başlayan yoğun kar yağışıyla birlikte 50 kişilik kar mücadele ekibi ve 17 tane kombine kar mücadele ve yardımcı araçlarla kar temizleme çalışmalarını yürütüyoruz. Çalışmalarımız sabaha kadar sürdü. Şu anda 3 pistimiz de iniş ve kalkışlara hazır halde. Pistlerdeki frenleme değerlerinde herhangi bir sıkıntımız yok. Kar temizleme araçlarının temizlik amacıyla pistlere girmesi ve uçaklara yapılan de-icing işleminin yapılması, zaman zaman iniş kalkışlarda gecikmelere neden oluyor. Bu arada kar yağışının tipiye döndüğü anlarda görüş mesafesi 800 metrenin altına kadar düşüyor. Ancak pistlerimizden birisi en modern sistem olan ve uçakların en zor hava şartlarında bile inişine kalkışına imkan veren CAT III kategorisinde olması nedeniyle olağanüstü bir sıkıntı yaşamıyoruz. Yoğun kar yağışı nedeniyle pistlerimizde oluşan karın ve buzun temizlenmesi için onar dakikalık kapatmalar yapıp aynı anda iki kar mücadele aracıyla gereken çalışmayı yapıyoruz. İptaller ise ya karşıki meydanlardaki kötü hava şartlarından ya da hava yolu şirketlerinin işletme nedenlerinden dolayıdır."
 
Bu arada bugün Atatürk Havalimanı’nda THY’nin son yıllardaki en fazla iptallerinin olduğu bir gün yaşandı. İç hatlarda 82 ve dış hatlarda 108 iptalin olduğu seferlerden bazıları şunlar: İç hatlarda: Konya, Kayseri, Bodrum, Sivas, Sinop, Kahramanmaraş, Trabzon, Ağrı, Ankara, Batman, İzmir, Hatay ( Havalimanını su bastığı için), Gaziantep.
 
Dış Hatlarda: Atina, Brüksel, Bırmıngham, Sofya, Bükreş, Moskova, Kiev, Berlin, Basel,Tiran, Zagrep, Kişinev, Liyon, Paris, Simferepol, Selanik, Kahire, Toulouse, Hamburg, Livov, Milano, Lubliyana, Tel Aviv, Priştine, Cenova.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız