SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Uçak Servisi Kargaşası

A- A+ PAYLAŞ

THY ve 2 özel şirketin günde 5 sefer yaptığı Malatya'da, HAVAŞ'ın da şehir- alan arasında yolcu taşımacılığına başladığı belirtilirken, bu konuda tek yetkili olan HAVAŞ'a rağmen, bu seferlerin duyurulmaması, diğer taşımacıların da faaliyetlerini sürdürmesi kargaşaya neden oldu.

Özelleştirilen HAVAŞ'ın, sözleşmesi gereği Türkiye'de uçak seferlerinin yapıldığı bütün illerde kent merkezleri ile havaalanları arasında yolcu taşıma hakkına da sahip olduğu, bu hakkını yolcu sirkülasyonu yeterli olmayan bazı illerde kullanmadığı belirtilirken, son dönemde yolcu sirkülasyonunun artmasıyla, daha önce çalışmadığı illerde de faaliyete başladığı öğrenildi.

Bu illerden birinin de Malatya olduğu, HAVAŞ'ın 3 otobüs, 1 midibüsle Malatya'da, şehir havaalanı arasında yolcu servisi faaliyetine başladığı, 7 milyon liradan yolcu taşıdığı belirtilirken, bu şirketin hem THY'nin hem de Onur Air ve Atlasjet'in yolcularını taşıma hakkına sahip olduğu, ancak gerek THY'nin gerekse diğer 2 özel havayolu şirketin kendi servis taşımacılıklarının da bulunmasının kargaşa yarattığı öne sürülüyor.

HAVAŞ'ın Malatya'da, Sivas Caddesi'nde bir büro oluşturup "sessizce" faaliyetine başlaması ve yolcu taşımacılığı ile ilgili durumunu, programını Malatya kamuoyuna duyurmaması yüzünden uygulamanın ilk günü olan 26 Haziran Pazartesi günü sıkıntı yaşandığı, bu şirketin yanı sıra havayollarının kendi taşımacılık şirketlerinin de yolcu taşıdıkları belirtiliyor.

HAVAŞ'ın, havaalanına yolcu taşıma konusunda "tekel" olduğu öne sürülürken, bu durumla ilgili yetkili makamlardan bir açıklama gelmemesi eleştirilere yolaçtı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız