SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Uçak Trafiği ve Yolcusunda Artış

0
Güncellendi - 2017-04-11 01:02:14
Uçak Trafiği ve Yolcusunda Artış
A- A+ PAYLAŞ

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ), Malatya Havalimanı'nda, uçak trafiği, yolcu ve yük taşınmasında artış olduğunu açıkladı.

DHMİ'den Malatya Havalimanı istatistiklerini şöyle açıkladı:

"2017 yılı Mart Ayı Havalimanı İstatistiklerine göre; Mart ayında Malatya Havalimanı’nda iç hat yolcu trafiği bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 1 artışla 68.341, dış hat yolcu trafiği 143, toplamda ise yüzde 1 artışla 68.484 oldu.

2017 Yılı Mart ayında Malatya Havalimanı’na iç hat iniş-kalkış yapan uçak trafiği bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 3 artışla 601 oldu. Dış hatlar uçak trafiği ise 18 olmak üzere toplam uçak trafiği yüzde 5 artışla 619’a ulaştı.

2017 Yılı Mart ayında Malatya Havalimanı Yük (kargo+posta+bagaj) trafiği ise toplamda yüzde 1 artışla 453 ton olarak gerçekleşti.

3 Aylık Gerçekleşmeler…

2017 Yılı Mart Sonu gerçekleşmelerine göre; Malatya Havalimanı’ndan; 196.909 yolcu hizmet aldı, hizmet verilen toplam uçak trafiği bir önceki yılın ilk 3 ayına göre yüzde 2 artışla 1.760’a, yük (Kargo+Posta+Bagaj) trafiği ise 1.454 tona ulaştı."

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • halil dogan (7 yıl önce)
    sivil hava alanının askeri hava alanından ayrılarak Battalgazi'de ziraat meslek lisesi ve uçakların atış poligonu olan askeri alanın birleştirilerek Malatya ya yakışır bir sivil hava alanı çok elzem hale gelmiştir. Siyasiler gidip YÖK başkanından ikinci üniversite isteyene kadar ulaştırma bakanından hava alanı istesinler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya sevdalısı (7 yıl önce)halil dogan isimli kullanıcı yorumuna
    Neyi var havalimanımızın yeni terminal binasının projesi hazırlanıyor 2018 hizmete girecek inşallah KAYSERİ KONYA ERZURUM MUĞLA DİYARBAKIR IZMIR ADNAN MENDERES VE DAHA BİR ÇOK HAVAALANI Pistler ortak kullanılıyor bu asker sivil ayrımcılığı nereden çıktı asker bizim askeri jetler de bizim uçağımız görünce gurur duymamız gerekir. Ayrıca Nerede bu bolluk neredeyse herkes mahallesine havaalanı isteyecek biraz mantıklı şeyler isteyelim olandan bir tane daha değil olmayandan İste fabrika işte iş kapısı iste sanayi yatırımı iste yok Battalgazi ye havaalanı dolmuş durağımı ki hemen yapsınlar yıllarca rüzgar, sis, ölçümü yapılır yeterli pist uzunluğu vs vs say say bitmez bir BATTALGAZİ YEŞİLYURT Çekişmesi aldı gidiyor bir çivi çakılsa vay bizde isteruk Malatya hepimizin bu pencereden bakın lütfen
    0
    0
    Yanıtla