SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Uçakla Tanıştırıldılar!..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Emniyet Müdürlüğü ve Onur Air Hava Yolları işbirliği ile Malatya'da, genelde fakir aile çocuklarından oluşan 3 okulun öğrencileri, bir program yapılarak uçakla tanıştırıldı.

Malatya Merkez Orduzu Beldesi'ndeki 3 ayrı ilköğretim okulunda eğitim gören 86 öğrenci ve öğretmenleri, bir program çerçevesinde, Erhaç Havaalanı'na götürülerek, burada hava alanının birimleri gezdirildi. Uçağa bindirilen çocuklara, uçak yolculuğu hakkında bilgi verildi.

Erhaç Havaalanı'nda düzenlenen öğrencilere tanıtım programına, Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Meydan Müdürü Senayi Tesadif, Onur Air İstasyon Müdürü Serkan Kendirci, Çelebi Yer Hizmetleri İstasyon Müdürü Kenan Bozkurt ve Meydan Büfe İşletmecisi Ramazan Kaymaz'ın katkılarıyla gerçekleştirilen tanıtım programında, öğrencilere Çankırı'dan gönderilen kırtasiye ve elbiseler de verildi.

Çankırı Lisesi'nde öğretmenlik yapan Ceylan Yiğin isimli öğretmenin daha önceden Malatya'da öğretmenlik yaptığı, Çankırı'da Gezi Tanıtım Kulübü üyelerinden temin edilen kırtasiye ve giyecekleri Malatya'ya gönderttiği ve 86 öğrenciye dağıtıldığı bildirildi.

Öğrencilere yönelik programla ilgili bilgi veren İl Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, "Ata İlköğretim, Leylek Pınarı ve Vaiz Pınarı İlköğretim okullarında güvenlik açısından gerekli uygulamalar titizlikle yerine getirilmiştir. Bu görev esnasında okul müdürleri ile kurulan temaslar sonucu, öğrencilerin ufuklarının açılması, polisin çalışma şartlarının gösterilmesi, polis sevgisi kazandırılması ve teknolojiye göre gelişen ve hava ulaşımında kullanılmakta olan uçakların tanıtımlısı amacıyla ilimiz Erhaç Havaalanı'na ziyaret düzenlenmesinin çok faydalı olacağı düşünüldü. Bu ziyaret esnasında yapılan görüşmeler sonucu tespit edilen ihtiyaç sahibi öğrencilere havaalanında hediyeler verilmesi programlandı" dedi.

Kendisinin 30 yaşında ilk defa uçakla tanıştığını söyleyen Ali Osman Kahya, "Uçakla geç tanışmam içimde bir ukdeydi. İçimdeki ukdeyi bu çocuklarla giderdim" şeklinde konuştu.

Öğrenciler ise, ilk kez uçağa binmenin heyecanını yaşadıklarını belirtip, bu imkanı sağlayan yetkilere teşekkür etti.

Program sonunda, Onur Air Hava Yolları İstasyon Müdürü Serkan Kendirci ve uçağın pilotu, günün anısına Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya'ya uçak maketi hediye etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız