SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Üçlü Zirvenin Ardından Çözüm Açıklaması

A- A+ PAYLAŞ

Darbe iddiaları ve yargı krizinin ardından yaşanan gerginlik üzerine devletin zirvesi bugün Çankaya'da bir araya geldi. Başbakan Erdoğan ve Org. Başbuğ'un kritik zirvenin yapıldığı Çankaya Köşkü'ne 'Bond' çantalarla gelmeleri dikkati çekti. Zirvenin ardından ise yazılı bir açıklama yapılarak tüm kurumlara sorumluluk bilinciyle hareket etme çağrısı yapıldı. Açıklamadaki en dikkat çekici nokta ise çözüm vurgusu oldu....

Darbe planı hazırlamakla suçlanan eski kuvvet ve ordu komutanlarının gözaltına alınmasının ardından başlayan heyecan fırtınası, bu sabah saatlerinde yapılan zirve ile üst noktaya çıktı.

Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Genelkurmay Başkanı'nı bir araya getiren zirvede TSK içindeki cunta iddiaları ve yargı krizi konuşuldu.

Üç saat süren zirvenin ardından suskunluğu Çankaya Köşkü'nden gelen açıklama bozdu. Gündemdeki konuların görüşüldüğü belirtilen açıklamada vurgu yapılan en önemli nokta çözüm garantisi oldu.
Türkiye'nin kilitlendiği sorunların anayasal düzen ve kanunlar çerçevesinde çözüme kavuşacağının altı çizildi.
İşte tüm topluma, kurumların yıpratılmaması için sorumluluk bilinci içinde davranılması çağrısı yapılan açıklama:

"Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Başbakan ve Sayın Genelkurmay Başkanı ile bu haftaki olağan görüşmelerini birlikte yapmayı uygun bulmuşlardır.
Görüşmede son günlerde kamuoyunda tartışılan konular ayrıntılı bir biçimde ele alınmıştır.
Bu bağlamda gündemdeki meselelerin anayasal düzen ve kanunlarımız çerçevesinde çözüme kavuşturulacağından vatandaşlarımızın emin olmaları ve bu süreçte kurumlarımızın yıpranmaması için herkesin sorumluluk bilinciyle hareket etmesi gerektiği hususları vurgulanmıştır. "

'ÜÇLÜ ZİRVE' BİR İLK

Çankaya Köşkü’nde saat 11.00’de gerçekleştirilen üçlü zirve talebi Gül’den geldi. Gül’ün üçlü görüşmeyi, Balyoz Darbe Planı kapsamında komutanların gözaltına alınmasıyla başlayan gerginlik ve siyasi tansiyonun artması üzerine istediği belirtildi. Üçlü zirvenin ana gündem maddesini Balyoz Darbe Planı soruşturması oluşturdu. Ancak zirvede, hükümet ile yargı arasındaki gerginlik, Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek’in Genelkurmay Başkanlığı Karargahı’na yaptığı ziyarette gündeme gelen Başbakan Erdoğan’ın aleyhinde ifadeleri içeren “İşaret ve parola” konusunun da ele alındığı belirtiliyor.

Köşk’te yapılan üçlü zirve, bugüne kadar Gül, Erdoğan ve Başbuğ arasında yapılan ilk haftalık olağan görüşme olma özelliğini de taşıdı. Uygulamanın, bu haftaya özgü olduğunu belirten Başbakanlık kaynakları, bundan sonra görüşmelerin yine ayrı yapılacağını söyledi.

ERDOĞANDAN KISA AÇIKLAMA

Zirvenin ardından TBMM'ye gelen Başbakan Tayyip Erdoğan görüşmeyle ilgili soruları "Zirve çok iyi geçti" diyerek cevapladı.

ÖĞLE YEMEĞİNİ BİRLİKTE YEDİLER

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un görüşmelerinin ardından öğle yemeğini birlikte yedikleri öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Gül'ün Başbakan Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Başbuğ ile birlikte yaptığı bu haftaki olağan görüşme yaklaşık 2,5 saat sürdü. Görüşmenin ardından Gül, Erdoğan ve Başbuğ'un öğle yemeğini Çankaya Köşkü'nde yedikleri öğrenildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız