SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Ücretsiz Eğitimle Kazandılar'

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:00:47
'Ücretsiz Eğitimle Kazandılar'
A- A+ PAYLAŞ

Konak Eğitim Gönüllüleri ve Konak Akademi Spor Kulübü Derneği Başkan Yardımcısı Zafer Kömürkara, verdikleri ücretsiz eğitim kurslarıyla birçok öğrencinin Fen ve Anadolu Liseleri ile BESYO bölümlerine girdiklerini söyledi. 

7 yıl önce Malatya'nın Konak Mahallesi'nde kurulan Konak Eğitim Gönüllüleri ve Konak Akademi Spor Kulübü Derneği, mahallenin çocuklarına eğitim ve spor alanında kurs vermeye başladı. Voleybol, basketbol, güreş ve masa tenisi branşlarında sporcular yetiştiren Konak Akademi Spor Kulübü Derneği; bünyesinde Konak Eğitim Gönüllüleri Derneğini açarak, eğitim alanında da faaliyet gösterdi. Ücretsiz SBS ve üniversiteye hazırlık dersleri veren dernek, bugün Anadolu ve Fen Liselerine öğrenci göndermenin mutluluğunu yaşıyor.

Öte yandan Konak Akademi Spor Kulübü, kuruluşunu tamamladıktan sonra Konak Mahallesi'ndeki çocuk ve gençlere çeşitli spor branşlarında eğitimler vererek, BESYO bölümlerine sporcu gönderiyor. Özellikle voleybol, basketbol ve güreş branşlarında iddialı olan Konak Akademi Spor Kulübü, milli takım altyapılarına da sporcu kazandırıyor.

"7 YIL İÇERİSİNDE BİN 500 ÖĞRENCİYE ÜCRETSİZ EĞİTİM VERDİK"

Konak Eğitim Gönüllüleri ve Konak Akademi Spor Kulübü Derneği Başkan Yardımcısı Zafer Kömürkara, "Konak Akademi Spor Kulübü Derneği sadece spor alanında değil, eğitim alanında da faaliyet gösteriyor. Konak Eğitim Gönüllüleri Derneği ve Konak Akademi Spor Kulübü Derneği birlikte faaliyet gösteriyor" dedi.

Kömürkara, öğrencilere ücretsiz eğitim verdiklerini kaydederek, "7 yıldır faaliyetteyiz. 7 yıl içerisinde okuma salonlarımızda bin 500 öğrenciye ücretsiz SBS kursları, hafta sonlarında da yine yetiştirme kursları verdik. Her iki derneğin başkanı olan Mahmut Kömürkara sayesinde bu faaliyetlerimizi yaptık. Verdiğimiz ücretsiz eğitim kurslarıyla birçok öğrencimiz Anadolu ve Fen Liselerini kazandı. Spor bölümlerimizde verdiğimiz eğitimler sayesinde yine birçok öğrencimiz BESYO bölümlerine girdi. Basketbol, voleybol ve güreşte sporcularımız büyük başarılara imza attı. Milli takım altyapılarına sporcu kazandırdık" ifadelerini kullandı.

"YAZ AYINDA ÇEŞİTLİ KURSLAR AÇTIK"

Öğrencilerin yaz ayını boş geçirmemeleri adına çeşitli kurslar açtıklarını dile getiren Kömürkara, "Yaz aylarında mental aritmetik kursu verdik. Halk Eğitim Merkezi sertifikalı İngilizce kursu verildi. Devlet büyüklerimiz ve halkımızın destekleriyle 7 yıldır ayakta kalmaya çalıştık. SODES'ten aldığımız desteklerle birçok çocuğumuza eğitim ve spor desteği verdik. Bizim amacımız başta Konak Mahallesi'ndeki çocuklarımızı sokaktan kurtarıp, ahlaklı, topluma ve çevresine faydalı bireyler yetiştirmek. Bu amacımızı da belirli bir ölçüde ulaştığımızı düşünüyoruz. Maddi anlamda büyük sıkıntılarımız oldu ama gerek yerel yönetimlerdeki büyüklerimiz gerekse de milletvekillerimiz sayesinde bu sıkıntıları aştık. Ama yine de desteğe ihtiyacımız var" şeklinde konuştu.

"BASKETBOLDA ADIMIZDAN SÖZ ETTİRİYORUZ"

Kömürkara, bayan basketbolunda Malatya'da iyi bir yere sahip olduklarını belirterek, "Konak Akademi Spor özellikle Malatya'da bayan basketbolunda birinci sırada yer alıyor. Yıldızlar, gençler, küçükler ve minikler kategorilerindeki takımlarımız hep dereceye giriyor. Voleybol'da takımımız bölge şampiyonu oldu ve Türkiye'de ilk 10 takım arasına girdi. Voleybol'da birkaç sporcumuz milli takıma seçildi. Güreş branşında da yetenekli sporcularımız bulunuyor. Elde edilen başarılar neticesinde milli takıma seçilen sporcularımız oldu. Bu anlamda da önemli başarılara imza attık" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız