SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ücretsiz Fazla Mesai" Eylemi

0
Güncellendi - 2016-05-16 13:54:28
A- A+ PAYLAŞ

Şeker-İş Sendikasınca ülke genelinde sektörün ve fabrikalardaki işçilerin karşılaştığı sorunlara, yaşanan olumsuzluklara dikkati çekmek amacıyla başlatılan "ücretsiz fazla mesai" eylemi Malatya Şeker Fabrikasında sona erdi.

Malatya Şeker Fabrikası Şeker-İş Şube Başkanı Nuri Murat, işçilerle fabrikada gazetecilere yaptığı açıklamada, 28 Nisan'da başlattıkları ücretsiz fazla çalışma eylemini yaşanan olumlu gelişmeler neticesinde sona erdirdiklerini söyledi.

Fabrikada çalışan geçici işçilerin büyük emekler verdiğini ancak bunun gözardı edildiğini, bu konuda farkındalık yaratmak için böyle bir eyleme gittiklerini anlatan Murat, "Başbakan'ın talimatıyla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bir çalışma yapıyor şu anda. Geçici arkadaşlarımızın 11 ay ve üzeri çalışmasıyla ilgili yasada bir düzenleme yapılacağı ve bu yasanın Meclis'te tamamlanma aşamasına geldiği Maliye Bakanı tarafından ifade edildi. Bu bizim için sevindirici bir durum." dedi.

Murat, şeker sektörünün Türkiye'nin için önemli olduğunu vurgulayarak, "Türkiye'nin en önemli ve büyük şirketlerinden biri. Yaklaşık 10 milyon insanın ekmek yediği, 3 milyar dolar yerli katma değer sağlayan önemli bir kurum. Burada amacımız 2 saat fazla çalışıp bu şekilde sesimizi duyurmak ve kamuoyunu bilgilendirmek. Bu konuda eylem hedefine ulaşmıştır. Geçici işçilerle ilgili Başbakan ve bakanların çalışması bizleri memnun etti." diye konuştu.

Nuri Murat, 2-3 yıl önce kapatılacağı söylenen Malatya Şeker Fabrikası'nın bugün Türkiye'nin en iyi fabrikalarından biri haline geldiğini belirterek, "Bu yıl 525 bin ton pancar ektik bu da yaklaşık 55 bin ton şeker demek. Malatya Şeker Fabrikası açısından gelinen noktada bu miktar sevindirici." ifadelerini kullandı.

Kaynak : AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız