SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ücretsiz Fidan Dağıtılacak

0
Güncellendi - 2016-12-01 12:06:00
Ücretsiz Fidan Dağıtılacak
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi, çiftçilere destek amacıyla 650 bin dolayında ücretsiz fidan dağıtacak.

Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından yürütülen proje kapsamında; daha önce müracaat edenler arasında şartları uyanlara 295 bin fidanın dağıtılacağının belirtilmesine rağmen, ilçelerle birlikte aşırı talep üzerine bu rakamın 646 bine çıkarıldığı öğrenildi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile ortak yürütülen proje kapsamında Malatya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan çalışmalar sonucunda Malatya bölgesine uyumlu olduğu tespit edilen meyve fidanları belirlenerek, bu fidanların ücretsiz olarak çiftçilere dağıtılması sağlanacak.

Geçtiğimiz aylarda çiftçilerde talepleri alan Büyükşehir Belediyesi’ne 5400 civarında çiftçi müracaat etti. Akçadağ, Arapgir, Darende ve Pütürge Ziraat Odaları’nın ayrı talep aldığı proje kapsamında, bu rakamın 7 bin civarında olduğu tahmin ediliyor.

Belediye tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi;

“Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından dağıtılacak olan ücretsiz meyve fidanları 9 türden oluşuyor. En çok cevizin bulunduğu fidan isim ve sayıları şöyle:

37.230’u kaplı, 277.000’i çıplak köklü olmak üzere toplam 314.230 adet ceviz, 37.327’si kara, 26.500’ü beyaz olmak üzere toplam 63.827 adet dut, 25.000 adet alıç, 5.000 adet lavanta, 5.000 adet biberiye, 43.980 adet ıhlamur, 80.691 adet kızılcık, 100.000 adet Trabzon hurması, 8.115 adet de üvez olmak üzere toplam 645.843 adet.

Daha önce yapılan açıklamada dağıtılacak olan fidanlar arasında badem ve goji berry fidanları da bulunurken, badem fidanlarında şarka virüsü hastalığının tespit edilmesi üzerine bu fidanların 2017 yılı güz döneminde toplam 300.000 adet olarak dağıtımının planlandığı belirtildi.

Dağıtılacak olan fidanların şu anda tırlarla Malatya’ya getirilmeye devam edildiği belirtilen açıklamada, çiftçilere dağıtımın ise 7 Aralık 2016 Çarşamba gününden itibaren planlandığı kaydedildi.”

Bülten

img_7441

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız