SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ücretsiz Kitap da Var Ama"

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:05:16
A- A+ PAYLAŞ

49.Kütüphane Haftası, Malatya’da düzenlenen program ile kutlandı. 

Kütüphane’de düzenlenen 49.Kütüphane Haftası kutlama programında konuşan Kültür ve Turizm Müdürü Derviş Özbay, bilişim teknolojisi ne kadar gelişse de kitapların yerinin ayrı olduğunu ifade ederek, okuma alışkanlığının önemini anlattı.

Kitapların önemini anlatmak için her yıl düzenlenen Kütüphane Haftası’nda kitap ve kütüphanelerdeki yenileşmenin önemini anlatan Derviş Özbay, “Kitapların pahalı olduğunu söyleyenlerin kütüphanelerdeki ücretsiz kitaplardan yararlanmamaları manidardır” şeklinde konuştu.

Kütüphane’de görevli Muzafer Tekin’in sinevizyon eşliğinde kütüphaneyi tanıtmasından sonra konuşan İl Halk Kütüphanesi Müdiresi Mümine Aydın ise, 49.Kütüphane Haftası’nın yenileşim ve kütüphaneciler yılı ilan edildiğini hatırlatarak, yenileşmenin sürekli olmasının elzem olduğunu vurguladı.

Kütüphaneye katkılarından dolayı Hacı Mehmet Aydemir, Prof.Dr. Göknur Aktay, Prof.Dr. Hasan Kavruk , İbrahim Çıtan ve Yusuf Katı ile Malatya Belediyesi Kültür A.Ş Genel Müdürü Murat Nalçacı’ya plaket verildi.

Daha sonra, büyükler kategorisinde en fazla kitap okuyan Seray Bakırcı 133 kitapla birinci, Mehmet Sefa Özfidan 82 kitapla ikinci ve Ayşe Işık ise 72 kitapla üçüncü, çocuklar kategorisinde ise Seren Sarıtaş ve Abdullah Ramazan Güner isimli öğrencilere hediye ve başarı belgelerini, Vali Yardımcısı Abdullah Abid Öztoprak, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, Kültür ve Turizm Müdürü Derviş Özbay, Esnaf Odaları Birliği Başkan Vekili Orhan Özbek, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren, Dernekler Müdürü Raşit Özmen, AKP il başkan yardımcısı İdris Boztaş verdi.

Program daha sonra kitap sergisi gezisiyle sona erdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız