SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ücretsiz Sahnelenecek

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:00:57
Ücretsiz Sahnelenecek
A- A+ PAYLAŞ

 Malatya’da, ‘Kayıp Hayatlar’ oyununun ücretsiz sahneleneceği bildirildi.

Konuya ilişkin açıklama yapan Malatya Halk Eğitim Merkezi Gençlik ve Spor Kulüp Başkanı İshak Şekeroğlu, “Kayıp Hayatlar oyunu, 27 Eylül Cuma 19.00’da Kanalboyu Halk Eğitim Merkezi Salonu’nda ‘ücretsiz’ olarak izleyicisinin beğenisine sunulacaktır” dedi.

Mehmet Tekkanat’ın yazıp Ömer Konakçı’nın yönettiği oyunda oyuncu olarak da Nurullah Kadak, İrem Alhan, Levent Yücel, Şenay Ertuna Tabak, Burak Döğer, Sema Küllü, Tolga Tunç, Ahmet Uçar ve Ediz Bostan yer alacak.

Oyunun Yazarı Mehmet Tekkenat, Türkiye’nin en önemli sorunlarından birinin gençleri zehirleyen uyuşturucu batağı olduğunu ve kullanma yaşının 12’ye kadar indiğini dikkat çekerek, uyuşturucu konusunun toplumun her kesimini yakından ilgilendirdiğini ve duyarsız kalınmaması gereken bir konu olduğunun altını çizdi.

Söz konusu oyunu 1998 yılında narkotik uzmanlarına ve konunun uzmanı doktorlara danışarak, titizlikle yazdığını anlatan Mehmet Tekkanat, “Süreç içinde defalarca elden geçirdim. Türkiye’nin birçok şehrinde değişik tiyatrolar tarafından ve hatta Azerbaycan’da oynandı. Hala da oynanmaya devam ediyor. Bu oyun toplumun her kesimine özellikle anne baba ve gençlere sesleniyor. Bu kirli tuzağa düşmemeleri için uyarıcı, bilgilendirici bir görev üstleniyor. Oyunun konusu çok kasvetli, ama oyunda seyircilerimiz eğlenceli bölümlerle keyif alırken öğreniyor. Tiyatro sahnesinde didaktik, yani sadece ders veren asık suratlı anlatımlardan özellikle uzak durmak gerekiyor. Ben de bu oyunu tasarlarken tiyatronun eğlendirici yönüne önem verdim” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız