SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ücretsiz Toplanacak

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:34:33
Ücretsiz Toplanacak
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi, geri dönüşüm uygulamaları kapsamında başlattığı yeni bir uygulamayla elektrikli ve elektronik atıkları ayrı toplayacak. 

Konuyla ilgili olarak belediye tarafından yapılan açıklamaya göre, ömrünü tamamlamış olan elektrik ve elektronik atıkların çevreye verdiği zararların ortadan kaldırılmasının yanı sıra, atıkları ayrıştırarak yeniden ekonomiye kazandırmayı hedefleyen Malatya Belediyesi, bu uygulamayı yürütmek için Bakanlıktan lisanslı bir firmayla protokol imzaladı.

Malatya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından “Atık Elektrikli ve Elektronik Eşyaların Kontrolü Yönetmeliği” uyarınca yürütülen çalışmaların başarılı olması bakımından vatandaşların da ilgi göstermesinin önemli olduğu vurgulanırken, elektrik ve elektronik atıkların evsel atıklardan ayrı tutulması gerektiği ifade edildi.

Vatandaşlar, eskimiş, bozuk buzdolabı, çamaşır makinesi, televizyon, bilgisayar gibi büyük hacimdeki elektrikli ve elektronik aletleri için Malatya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nü (İrt. Tel: 377 18 70) aramaları halinde elektronik atıkların ücretsiz olarak alınacağı kaydedildi.

Elektrik ve elektronik evsel atıklar için Belediye binası ile katı atık sahasında özel toplama merkezi oluşturulduğu belirtildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız