SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Üçüncü Kez Satışta

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:18:13
Üçüncü Kez Satışta
A- A+ PAYLAŞ
Akpınar Meydanı'nın giriş kısmında olan ve mülkiyeti Malatya İl Özel İdaresi'ne ait olan iş merkezi yeniden satışa çıkarıldı. 
İş merkezindeki, dükkan, mağaza , banka yeri ve büfe için 10 milyon 400 bin TL isteniyor. Daha öncede iki kez satışa çıkarılan iş merkezinin bu seferki satış işlemleri 31 Ocak günü  İl Özel İdaresi'nde saat 11.00'de gerçekleştirilecek. 
 
İLK KARAR İPTAL EDİLMİŞTİ
 
İş merkezi için ilk satış kararı İl Encümeni tarafından 1 Mart 2011 tarihinde alınmıştı. 12 Nisan 2011 ise ihale günü olarak belirlenmişti ve çarşı katlarındaki (31 nolu Z03-A02-102, 34 nolu Z06-104, 35 nolu Z11-107 ve 39 nolu Z16 iş yerleri hariç) tüm dükkan, mağaza, banka yeri, büfe vb. iş yerlerinin satışı işi için  10 milyon 400 bin TL tahmini bedel konulmuştu. 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu'nun 35. maddesine göre yapılması düşünülen ihalenin iptal edilmesi ise 22 Mart 2011 tarihli toplantıda karara bağlanmıştı. 
 
İKİ SATIŞTA TALİPLİ ÇIKMAMIŞTI
 
İş merkezi için satış kararı tekrar alınmış ve 9 Ağustos 2011 Salı günü kapalı teklif usulü ile aynı bedelden satışa çıkarılmıştı. Bu satışta iş merkezini almak için kimse talipli olmamıştı. Dönemin İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Murat Türksoy yaptığı değerlendirmede, "İl Encümeni olarak, iş merkezimizin pazarlık usulüyle daha sonra belirlenecek tarihte yeniden ihale yapılması ile ilgili çalışmasını yapacağız" demişti. 
 
İl Encümeni tarafından alınan kararla, iş merkezi 23 Ağustos Salı günü yeniden aynı tahmini bedel ile satışa çıkarılmıştı. Ancak yapılan ikinci satıştada talipli çıkmayınca, satış işlemlerinin durdurulduğu duyurulumuştu. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız