SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Uçurtma Şenliği

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:18:30
Uçurtma Şenliği
A- A+ PAYLAŞ

"5 Haziran Dünya Çevre günü" dolayısıyla, Malatya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ile Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı işbirliği ile uçurtma şenliği düzenlendi. Çevrenin korunması ve kirlenmesine dikkat çekmek amacıyla düzenlenen şenlikte çocuklara uçurtma dağıtıldı.

Belediye hizmet binası yanında düzenlenen uçurtma şenliğine Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ercan Turan ve Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları ile Battalgazi Belediyesi Başkan Yardımcısı Yaşar Karataş, Yeşilyurt Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Mehmet Cüreoğlu, Çevre ve Şehircilik İl Müdür Yardımcısı  Serkan  Hangün, şube müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Şenlikte bir konuşma yapan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ercan Turan "Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak, bazı kurumlarla birlikte çevre projeleri yapıyoruz. Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından son yıllarda yapılan çevre projeleri Türkiye’de örnek gösterilmektedir. Atık pillerin ve atık yağların toplanması, görüntü ve gürültü kirliliği ile mücadele, hava kalitesinin korunması gibi çalışmalarımızı, örnek gösterebiliriz. Bu çalışmalarda valiliğimizin ve sivil toplum örgütlerimizin çok büyük desteği var. "dedi.

Dünya Çevre Gününde önemli bir proje gerçekleştirdiklerini ifade eden Turan, "Vahşi depolama sahasında 10 bin konutun aydınlatma ihtiyacını karşılayacak düzeyde katı atıktan elektrik üretiyoruz. Bu tür projeleri daha da çoğaltacağız. Malatya'ya hayırlı olmasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmanın ardından şenliğe katılan öğrencilere uçurtma ile çeşitli ikramlar dağıtıldı. 

Ayrıca, Uçurtma Şenliğine katılan  öğrenciler tarafından çevre ile ilgili yapılan ve göndere çekilen dev pankarta vatandaşlar ve çocuklar büyük ilgi gösterdi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız