SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Uçurumu Ortadan Kaldıracağız'

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:13:03
'Uçurumu Ortadan Kaldıracağız'
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İnşaat Mühendisi ve Yerel Yönetimler Uzmanı Hakan İnci, Şeker Fabrikası’nı ziyaret ederek, işçilerle birlikte öğle yemeği yedi. 

CHP’li Hakan İnci, önce Şeker İş Sendikası’nı ziyaret ederek, sendika başkanı Nuri Murat ve sendika yöneticileriyle görüştü. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Murat, Şeker Fabrikası’nın sorunlarını anlatarak, fabrikanın üretime devam etmesi için mücadele ettiklerini söyledi.

“ARAZİYİ İSTEMİYORUZ, FABRİKA ÇALIŞMAYA DEVAM ETSİN”

CHP Büyükşehir Adayı İnci ise Şeker Fabrikası’nın, arazisinin rantı için yok edilmek istendiğini belirterek, “Burada sırf arazi rantı için fabrikayı kapatmaya çalışmak, bana göre hem ağır vebali olan hem de Malatya’ya yapılabilecek en büyük kötülüktür” dedi. Malatya Belediyesi’nin Şeker Fabrikası’nın arazisine talip olduğunu hatırlatan CHP’li Hakan İnci, kendisi belediye başkanı seçildiğinde fabrika arazisini istemeyeceklerini vurgulayarak, “Bize devrolursa biz fabrikanın aynı şekilde çalışması yönünde her türlü iradeyi ortaya koyacağımızı da size burada ifade etmek istiyorum” ifadelerini kaydetti.

KURTAR KAYA: SENDİKALAŞMAYI DESTEKLİYORUZ

Daha sonra söz alan CHP Battalgazi Belediye Başkan Adayı Kurtar Kaya da Cumhuriyetin önemli kazanımlarından olan Şeker Fabrikası’nın üretime devam etmesi için, hem Battalgazili üreticilerin hem de fabrikadaki emekçilerin ekmeğinden olmaması için bütün gayretlerini sarf edeceklerine dair söz vererek, “Bizler her zaman sendikalaşmaya destek vereceğimizi, taşeron işçiliği ortadan kaldıracağımızı söylüyoruz” diye konuştu. 

İNCİ: ELİNİZİ VİCDANINIZA KOYUN

CHP’li Hakan İnci ve Kurtar Kaya, Şeker İş Sendikası ziyaretinin ardından fabrika işçileriyle birlikte öğle yemeği yemek için yemekhaneye geçti. Burada kısa bir konuşma yapan Şeker İş Malatya Şube Başkanı Nuri Murat, CHP’li belediye başkan adaylarına başarı diledi. Daha sonra konuşan CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hakan İnci ise seçime on gün kaldığını belirterek, şunları söyledi: “Ben burada siyasi bir konuşma yapmayacağım. Sizlerden tek bir ricamız var. Büyükşehir olduğumuz için Malatya ciddi bir bütçeye sahip olacak. Sizden ricam, evinizde yarım saatinizi ayırın ve adayların özgeçmişlerine bakın, yaptıkları işlere bakın, ne vaat ettiklerine bakın, bunları tek tek inceleyin ve elinizi vicdanınıza koyarak oyunuzu verin.” 

“CADDELER ARASINDAKİ UÇURUMU ORTADAN KALDIRACAĞIZ “

CHP’li Hakan İnci, Şeker Fabrikası ziyaretinin ardından Sıtmapınarı Zapçıoğlu Caddesi, Hasanbey Caddesi ve Yeşilyurt Caddesi’ndeki esnafları gezdi. Esnafların sorunlarını dinleyen İnci, yaptığı değerlendirmede, bazı caddelerde esnafların iş yapamadığını belirterek, “Caddeler arasında bir uçurum var. Bazı caddeler gözden çıkarıldığı için esnaflar siftah dahi yapamadan dükkanlarını kapatırken, bazılarında ise aşırı bir yoğunluk var. Biz bu uçurumu ortadan kaldıracağız. Yeni bir planlamayla tüm esnaflarımızı rahatlatacağız” şeklinde konuştu. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız