SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ucuz Ekmek ve Tartışmalar..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da yeni açılan özel bir ekmek fabrikasının, fiyatı 150 bin liraya düşürmesinin ardından bazı fırınlar da fiyat indirdi. İndirim tartışmayı da beraberinde getirdi.

Malatya Belediyesi bünyesindeki MEGSAŞ Ekmek Fabrikası, 200 gram ekmeği 200 bin liradan satarak, "ucuz ekmek" satıcısı olarak tüketici lehine bir durum yaratırken, Organize Sanayi Bölgesi'nde yeni açılan özel sektöre ait Halk Ekmek Fabrikası, kısa bir süre önce piyasaya 150 bin lira ekmek fiyatıyla girdi. Fabrika yetkilileri, tesisin teşvik yasasından da yararlanması nedeniyle maliyetlerinin düşük olduğunu belirterek, ucuz fiyatın gerekçesini açıklıyorlar.

150 bin liralık fiyatın ardından, belediyenin MEGSAŞ şirketinden 200 bin liralık fiyatlarının daha düşürülemeyeceğine ilişkin değerlendirmeler gelirken, fırınların da rekabete girip, fiyatları 150 bin liraya çekmeleri de bazı tartışmaları beraberinde getirdi.

Malatya Fırıncılar Odası Başkanı Mustafa Avşar, Malatya'da 2 yıl önce 200 gram ekmek fiyatının 250 bin lira olarak raiç alındığını hatırlatarak, "Ancak bu uygulamayı sadece açık ekmek fırınları uyguluyor. Birçok francala (somun) ekmek fırını 200 bin liradan satış yapıyor. Şimdi yeni bir fabrika kurulmuş, 150 bin liradan ekmek satmaya başladı. Rekabet nedeniyle bazı fırın ve marketler de fiyatı 150 bin liraya düşürdü"dedi.

Ancak düşük fiyatla satış yapanların fazla dayanamayacağını söyleyen Avşar, "Fırıncılar olarak kar payımız yüzde 10'dur. 200 gramını 150 bin liraya ekmek satanlar fazla devam ettiremezler. Ancak 150 bin lira deyip de 200 gramdan düşük ekmek üretenler de olabilir. Bunu da belediye etkin denetlemeli"şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız