SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ucuz Mal İçin Çalışıyoruz"

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:32:56
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Bakkallar Odası Başkanı Faruk Yılmaz, bakkal esnafının sorunlarıyla her zaman yakından ilgilendiklerini söyledi.

Bakkallar Odası Başkanı Faruk Yılmaz, “Oda olarak KOSGEB kredilerinden esnafımızın faydalanması için hem bilgilendirme yapılmış hem de esnafımızın dosyaları odamız tarafından KOSGEB veri tabanına işlenmiştir. Odamız yüzlerce esnafımızın KOSGEB’den kredi ve destek alması için aracılık yapmış destek sağlamıştır” dedi.

Pazar ruhsatı konusunda Bakkallar Odası’nın aktif olarak tepkisini ortaya koyduğunu belirten Yılmaz, “Pazar ruhsatı bakanlar kurulu tarafından kanun çıkartıldığında odamız hızlı bir şekilde hareket ederek Başbakanlığa, Maliye Bakanlığına, İçişleri Bakanlığına, Malatya Valiliği’ne ve Malatya Belediyesi’ne esnafımızın bu konuda mağdur olacağı konusu bildirilerek mevcut uygulamadan vazgeçilmesi istenilmiştir. Aynı konu ile ilgili olarak üst kuruluşumuz ESOB tarafından takip edilerek milletvekillerine bildirildi ve yine bakanlıklar nezdinde konu takip edilmiş ve netice alınmıştır” şeklinde konuştu.

Odanın şirket kurarak bakkal esnafına tedarikte bulunması konusuna da değinen Faruk Yılmaz, şunları söyledi:

“Son dönemde bakkallar odası bünyesinde bir şirket kurulması ve bu şirketinde esnafa mal tedarik yapması tartışılmaktadır. Bu konu uzun bir süreden beri odamızın gündeminde bulunmaktadır. Ancak Türkiye’de bazı illerde uygulamaya konulan şirketleşme konusunda rekabet etmek mümkün olmamıştır. Bir toptancı şirketinden bir farkı olmamış ayrıca odalar içinde kamu oyunca kötü niyetle bakılmakta ve şirketler oda yönetimleri için rant kapısı olarak görülmekte. Bir ayak bağı olmuştur. Şöyle ki odalar bünyesinde kurulan şirketler Türkiye genelinde birçok kötü örnekleri yaşanmış ve birçok oda yönetimi mahkemelik olmuştur. Malatya Bakkallar Odası temiz geçmişi ve esnafına karşı doğruluk ilkesi ile bugüne kadar hareket etmiş aynı duyarlılığı bundan sonraki süreçte de devam ettirecektir. Ancak bakkallar odası ve üyelerimizi risk altına sokmadan esnafımızdan sermaye almadan kurulacak sistemle özel şirketler aracılığı ile esnafınıza daha ucuz mal tedarik etmek için çalışmalarımız devam ediyor. Odamız sadece direk bakkallar odası üyelerine mal tedarik edilmesi konusunda mevcut toptancı fiyatlarında yüzde 30 daha aşağıya mal tedarik etmesi sağlanacaktır.”

Bakkallar Odası Başkanı Yılmaz, yarın yapılacak olan odanın genel kuruluna tüm üyelerin katılması çağrısında bulundu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız